Bekijk het origineel

Geen uitbreiding van Rijkscomputercentrum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen uitbreiding van Rijkscomputercentrum

In brief aan college van Apeldoorn

2 minuten leestijd

DEN HAAG — In een brief aan het gemeentebestuur van Apeldoorn schrijft de staatssecretaris W. Polak van Binnenlandse Zaken, dat het niet in zijn voornemen ligt op korte termijn over te gaan tot uitbreiding van het personeelsbestand van het Rijkscomputercentrum.

De staatssecretaris antwoordt dit op een brief die het college van b. en w. hem enige tijd geleden zond en waarin vragen werden gesteld over het takenpakket van het Rijkscomputercentrum in verband met de werkgelegeheid in Apeldoorn.

De bewindsman deelt Apeldoorn verder mee dat „het besluit om een tweede algemeen rekencentrum in Heerlen op te richten niet pas verleden jaar is genomen, maar reeds vier jaar geleden door het vorige kabinet in verband met de werkgelegenheid aldaar".

Overigens stelt de staatssecretaris dat, afgezien van de werkgelegenheid uit hoofde van de optimale bedrijfsgrootte en veiligheidsrisico bij concentratie op één plaats, te eniger tijd toch zou zijn overwogen over te gaan tot de oprichting van een tweede algemeen rijksrekencentrum.

„Wat betreft de toedeling van projecten die voor verwerking bij een algemeen rijksrekencentrum in aanmerking komen, geldt een groot aantal overwegingen, waaronder die van de werkgelegenheid zowel in Apeldoorn als in Zuid-Limburg. Mede bepalend zijn bijvoorbeeld de relaties met reeds eerder toegewezen projecten, de aard van de ervaring in het desbetreffende centrum en de termijn waarop het desbetreffende centrum binnen de bestaande capaciteit nieuwe projecten kan uitvoeren overeenkomstig de planning van de opdrachtgevers", aldus de staatssecretaris.

Aan het slot van zijn brief verwijst de heer Polak het gemeentebestuur naar het ministerie van Economische Zaken voor verdere bespreking van de mogelijkheden om in het kader van het industriebeleid de werkgelegenheidsproblemen van Apeldoorn op te lossen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Geen uitbreiding van Rijkscomputercentrum

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken