Bekijk het origineel

Carter afwijzend over te groot optimisme

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Carter afwijzend over te groot optimisme

Vergelijkingen met Kennedy

2 minuten leestijd

NEW YORK — De democratische presidentskandidaat Carter heeft vrijdag de leiders van zijn partij gewaarschuwd tegen een overmaat aan vertrouwen.

Hij zei, dat hij niet van plan was om zijn campagne op een lager pitje te zetten en hij zei te verwachten, dat de leden van het nationale partijcomité en zij die gelden proberen bijeen te brengen voor Carters verkiezingscampagne even hard zullen doorgaan met hun activiteiten om stemgerechtigden te registreren en geld te verwerven.

Carter maakte een vergelijking met de verkiezingscampagne van Kennedy in 1960. Carters succes bij de verkiezingen in november en verder als president bij het houden van zijn beloften, is naar hij opmerkte afhankelijk van de steun die de partij hem kan geven.

De morgen na de dag waarop Carter en zijn vice-presidentskandidaat Mondale hun toespraken hielden tot de conventie, die hen benoemd had, hadden zij een bespreking met het financiële comit van de partij en met het nationale partijcomité.

Carter herinnerde eraan dat Kennedy door het publiek werd beschouwd als een knappe, dynamische kandidaat in vergelijking met zijn tegenstander Nixon, maar dat Kennedy's zege maar ternauwernood was.

"Nationaal streven"

Het gevolg daarvan was volgens Carter geweest, dat Kennedy's regering een „nationaal streven" miste, waardoor land en congres enthousiast zijn beleid zouden hebben gesteund.

De voormalige gouverneur van Georgia zei .in zijn rede tot de partij dat de democraten sedert 1960 geen krachtige campagne hebben gevoerd om kiezers te laten registreren, zodat zij hun stem kunnen uitbrengen. Hij deelde mee, dat zijn staf te zamen met partijvoorzitter Strauss reeds begonnen was met activiteiten, om het najaar zo veel mogelijk van deze stemmen te verwerven.

Carter spoorde de partij-activisten aan om niet te lang te wachten met hun werk om hem in november tot president te laten kiezen, en zo de hoogste post van het land door een partijgenoot te laten bezetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Carter afwijzend over te groot optimisme

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken