Bekijk het origineel

Israël

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Israël

1 minuut leestijd

JERUSALEM — Israël heeft donderdag zijn voldoening uitgesproken over de „vernederende mislukkig" in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om de Israëlische bevrijdingsaktie op het Oegandese vliegveld Entebbe te laten veroordelen, aldus een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken. „Die mislukking is een bevestiging van het recht van Israël om te handelen zoals het gedaan heeft".

De zitting van de Veiligheidsraad werd opgeheven toen de Afrikaanse staten hun ontwerpresolutie introkken, waarin Israels „flagrante schending van de soevereiniteit van Oeganda" werd veroordeeld. Tijdens de bijeenkomsten kreeg overigens een westers voorstel om het internationale terrorisme te veroordelen ook geen meerderheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Israël

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken