Bekijk het origineel

Onroerend-goedbelasting in West-Betuwe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Onroerend-goedbelasting in West-Betuwe

Werkgroep onderzocht mogelijkheden

2 minuten leestijd

GELDERMALSEN — Een werkgroep, bestaande uit ambtenaren uit de gemeenten Beesd, Beusichem, Buren, Buurmalsen, Deil, Est en Opijnen, Geldermalsen, Haaften, Herwijnen, Ophemert, Varik, Vuren en Waardenburg, hebben in opdracht van de colleges van b. en w. van de betrokken plaatsen, onderzocht welke vorm van onroerend-goedbelasting voor deze gemeenten het meest aanvaardbaar is.

Na de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen te hebben, meent de werkgroep dat er beter een heffing op de waarde van de woning kan worden geheven als op het grondoppervlak. De werkgroep zegt in zijn verklaring, zich gesteund te weten door het landbouwschap, blijkens een in mei 1974 uitgegeven brochure „Nieuwe gemeentelijke belastingen op onroerend-goed". Men meent dat in een overwegend agrarische streek zoals de West-Betuwe, de uitspraken van het landbouwschap niet gemakkelijk genegeerd kunnen worden.

Tevens voert men aan, dat van de 650 gemeenten, die reeds een beslissing hebben genomen, slechts 90 gemeenten hebben gekozen voor een heffing op de oppervlakte van de grond. Bij de heffing op de waarde van het economisch verkeer, waaronder moet worden verstaan de verkoopwaarde van het huis wanneer het leeg opgeleverd wordt, vraagt een taxatie van alle betrokken panden. Na het opvragen van verschillende taxatierapporten, meent de werkgroep de Stichting voor kadastrale en financiële administratie, „Kafi" te Arnhem te moeten raadplegen. Hoewel er onderhandelingen' zijn geweest, meent men zonder het inschakelen van een computercentrum, de elementen nota's aan. de rijksbelastingdienst te moeten doorgeven.

De datum van ingang wil men voor elke betrokken gemeente stellen op 1 januari 1978. Per object zal voorlopig een krediet nodig zijn van 52,50 gulden,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Onroerend-goedbelasting in West-Betuwe

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 17 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken