Bekijk het origineel

Margarine duurder om zuivel te helpen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Margarine duurder om zuivel te helpen

Methode niet gewenst

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De consumentenorganisaties in de landen van de EEG hebben bezwaar tegen een plan van de EEG-ministers, dat erop neerkomt dat margarine duurder wordt om de zuivelsector te helpen.

De BEUC, samenwerkingsorgaan van de consumentenbonden in de EEG, heeft zich gericht tot minister Van der Stee, voorzitter van de vergadering van landbouwminister, die vandaag bii elkaar komen onder andere om voorstellen over de dieriijke en plantaardige vetten te bespreken. Een van deze voorstellen voorziet in het leggen van extra heffingen op de olieën en vetten, die in margarine worden verwerkt, alsmede de verplichting om zuivelvetten bij te mengen in margarine.

Sterke bezwaren

De consumentenbonden hebben tegen beide voorstellen sterk bezwaar. Zij vinden dat problemen in de zuivelwereld niet moeten worden opgelost door andere piodukten te belasten en evenmin door producenten en consumenten te dwingen zuivelvetten te verwerken resp. te verbruiken, als zij dit niet verkiezen.

Het te verwachten gevolg is een onnodige prijsverhoging voor de consument. De consumentenbonden in de EEG erkennen wel, dat voor de problemen in de sector van de melkveehouderij Europese oplossingen gezocht moeten worden en zij willen dit in principe ook graag ondersteunen, maar zij achten de nu in discussie staande methode bepaald ongewenst en ongeschikt, zo zeggen zij in hun brief aan minister Van der Stee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Margarine duurder om zuivel te helpen

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken