Bekijk het origineel

Schoolkinderen gezond in grot gevonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schoolkinderen gezond in grot gevonden

Daders ontvoering in VS spoorloos

2 minuten leestijd

LIVERMORE — De 26 Amerikaanse schoolkinderen, die donderdagmiddag in hun schoolbus werden ontvoerd, zijn vrijdagavond in een steengroeve te Livermore gevonden. Dit plaatsje ligt op 160 km afstand van Chowchilla (in Caiifornië) waar de bus was gevonden.

De buschauffeur Frank Ray heeft tegenover de politie verklaard, dat de bus, op weg van school naar huis, midden op de weg moest stoppen voor een bestelauto. Er stapte een gewapende man uit, waarna de chauffeur werd gedwongen de bus naar een droge beekbedding te rijden. Hier werden de kinderen gedwongen over te stappen in twee bestelauto's, waarvan de ramen met karton en gordijnen waren verduisterd. De kinderen werden naar de steengroeve gebracht, waar zij met de chauffeur in een ondergrondse grot werden opgesloten, in een oude vrachtwagen, welke voor ongeveer de helft was ingegraven. In deze auto, die de kidnappers met modder en hout hadden bedekt, waren matrassen, chips, brood, cornflakes en water aanwezig.

De enige ontsnappingsweg was een klein gat in het dak van de vrachauto. Hoewel de kidnappers dit gat hadden afgesloten met ijzeren staven, hout en een oude accu, wisten de chauffeur en de kinderen met een groot stuk hout een opening vrij te maken.

Om enigszins te ontsnappen aan de verstikkende hitte in het voertuig gooiden de kinderen water over zich heen. Dit deden zij ook om niet te veel adem te moeten halen, waardoor de zuurstofvoorraad in de ruimte te snel opgebruikt zou zijn.

Drie mannen

Ray zei dat de drie mannen, die gemaskerd waren, nauwelijks gesproken hadden en alleen de namen en de leeftijden van de kinderen vroegen; voorts moesten allen enkele kledingstukken uittrekken.

Het nieuws over de ontdekking van de kinderen was volgens een FBI-functionaris aanvankelijk geheim gehouden, omdat de autoriteiten reden hadden om aan te nemen dat personen die de hand in de verdwijning hadden gehad nog in de omgeving waren en van plan waren om naar de steengroeve terug te keren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Schoolkinderen gezond in grot gevonden

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken