Bekijk het origineel

Kaasprijzen onveranderd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kaasprijzen onveranderd

2 minuten leestijd

ALKMAAR De officiële kaasnoteringen in Alkmaar en Leeuwarden bleven weer gelijk aan voorgaande week. De stemming op de markt blijft zwak en mat. De handel toont meer terughoudendheid, gedwongen als hij daartoe is door een stagnerende afzet. De binnenlandse afzet raamt men op 60 tot 70% van „normaal".

Op de buitenlandse markt blijft een felle concurrentie woeden. Nederlandse Goudse wordt in Duitsland aangeboden tegen ƒ4,90, wat een idee geeft van de „winst" die op een dergelijke transactie kan worden gemaakt. Het kwantum kaas van de lopende week lag enkele honderden tonnen beneden het overeengekomen weekkwantum van 7300 ton.

De melkproduktie loopt sneller terug dan gewoonlijk in deze tijd van het jaar.

In andere EEG-landen en met name in Frankrijk is dat veelal in nog sterker mate het geval. Daardoor lijkt er in Frankrijk een bepaald tekort aan boter te ontstaan, waardoor meer belangstelling bestaat voor aanvoer van Nederlandse boter. Ook elders in de Gemeenschap was, om uiteenlopende redenen, wat meer belangstelling voor Nederlandse boter op te merken. Op de Britse markt is er felle concurrentie met Duitse boter.

De cautieregeling inzake mager melkpoeder heeft de belangstelling voor weipoeder sterk doen toenemen. Deze week leidde dat weer tot een aantrekken van de officiële notering. Ook voor mager melkpoeder liepen de prijzen op., Volgens de directeur van de DOMO zijn de voorraden mager melkpoeder slechts kunstmatig; nog even en ze bestaan niet eens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kaasprijzen onveranderd

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken