Bekijk het origineel

Joegoslavië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Joegoslavië

1 minuut leestijd

BELGRADO — De gevangen zittende dissidente Joegoslavische schrijver Mihajlo Mihajlov heeft zaterdag meegedeeld dat hij een in mei begonnen hongerstaking had beëindigd. Hij dreigde echter deze protestactie te zullen hervatten.

In een brief aan zijn moeder die in de VS woont, zei de 41-jarige Mihajlov dat hij de staking op donderdag beëindigde, maar dat hij niet zijn eisen opgaf waartoe behoren een speciale status voor politieke gevangenen en vrije communicatie tussen hen. Hij zei tot een totale hongerstaking te zullen overgaan als tegen de herfst niet aan de eisen was voldaan. Mihailov werd in 1974 gearresteerd en tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld op beschuldigingen die voortvloeiden uit artikelen die in het westen gepubliceerd waren. Hij werd schuldig bevonden aan het verspreiden van tegen de staat gerichte propaganda.

In zijn via zijn advocaat verzonden brief vroeg hij om voedselpakketten. Hij zei dat hij mager was, maar dat hij zich goed voelde en gezond was. Op 3 juli deelde hij zijn advocaat mee dat hij sedert midden mei alleen suiker, koffie en thee had gebruikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Joegoslavië

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken