Bekijk het origineel

Russisch vliegdekschip door Bosporus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Russisch vliegdekschip door Bosporus

1 minuut leestijd

ISTANBOEL — Vanuit Istanboel wordt gemeld dat het Russische vliegdekschip Kiev, zondag komende vanuit de Zwarte Zee, door de Bosporus gevaren is met bestemming Middellandse Zee.

De Kiev is het eerste vliegdekschip waarover de Russische marine beschikt, al wordt hij door de Russen zelf voorgesteld als „een kruiser voor de bestrijding van onderzeeboten". Het schip werd in 1973 te water gelaten en heeft een waterverplaatsing van 30.000 à 40.000 ton. Toen de Kiev de Bosporus passeerde stond een groot deel van de bemanning op het achterdek opgesteld. Ook was een grote helikopter zichtbaar. Van gezaghebbende Turkse zijde is tot nu toe geen nadere informatie gekomen over de passage van het Russische vliegdekschip. Volgens de conventie van Montreux, die de scheepvaart door de Turkse straten regelt, moeten de aan de Zwarte Zee grenzende landen de Turkse regering acht dagen tevoren op de hoogte brengen van de doorvaart van een oorlogsschip. In welingelichte kringen in Istanboel wordt erop gewezen dat over twee dagen de conventie van Montreux 40 jaar bestaat. De conventie is getekend door Frankrijk, Engeland, Rusland en Turkije.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Russisch vliegdekschip door Bosporus

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken