Bekijk het origineel

Verlossing

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verlossing

1 minuut leestijd

<br />

Jezus verlost de Zijnen van de schuld der zonde door hen te wassen in Z'n eigen schuld-uitdelgend, verzoenend bloed. Hij verlost hen van de heerschappij der zonde door in hun harten uit te storten de heiligmakende Geest. Hij verlost hen van het aanwezen der zonde, wanneer Hij hen uit deze wereld neemt, om bij Hem te zijn. Hij zal hen verlossen van al de gevolgen der zonde, wanneer Hij hun ten laatsten dage een heerlijk lichaam geven zal.

„Jezus" is een zeer moedgevende naam voor zwaar beladen zondaars. De zielen die naar zaligheid verlangen, mogen met vrijmoedigheid dicht tot de Vader naderen en hebben de toegang met vertrouwen door Christus.

"Jezus"is een naam, die voor de gelovigen bijzonder liefelijk en dierbaar is. Het Hooglied spreekt de ervaring uit van menigeen, waar het zegt (hoofdst. 1 : 8): "Uw naam is een olie, die uitgestort wordt."

Gelukkig de mens, die zich niet verlaat op onbestemde begrippen van Gods barmhartigheid en goedertierenheid, maar op Jezus 

J. C. Ryle

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Verlossing

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken