Bekijk het origineel

Wees zuinig met energie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wees zuinig met energie

Economische zaken:

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Het ministerie van Economische zaken gaat dit najaar proberen het bedrijfsleven over te halen tot een zuiniger gebruik van energie.

Via een campagne, die onder andere zal bestaan uit advertenties in vakbladen, zal men erop wijzen dat energiebesparing niet alleen in het algemeen belang is, maar ook in het direct belang van de gebruiker. Door middel van voorbeelden wil men laten zien dat het de moeite loont om bijvoorbeeld wat minder licht aan te doen of de verwarming wat lager te zetten. Ongeveer gelijktijdig met het begin van de campagne zal het energie-adviesbureau worden opgericht, dat moet gaan fungeren als centraal punt voor een ieder, die informatie wil hebben over de mogelijkheden tot energiebesparing.

Het benaderen van het bedrijfsleven is een onderdeel van de algemeen gerichte campagne van het ministerie, waarbij gewezen wordt op de eindigheid van de voorraden olie, gas en steenkool (voorgesteld door een brandende kaars in de vorm van een wereldbol).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Wees zuinig met energie

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken