Bekijk het origineel

Stukje vlees uit melk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Stukje vlees uit melk

2 minuten leestijd

<br />

De Coöperatieve Condensfabriek Friesland (CCF) in Leeuwarden heeft voor haar nieuwe produkt: eetbare gesponnen melkeiwitvezel, octrooi verkregen in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland en België.

Het nieuwe produkt, verkregen na jarenlang onderzoek in hel eigen laboratorium van de CCF, is een halffabrikaat- Een van de mogelijkheden die het biedt is verwerking in vleesprodukten. Voor de verdere ontwikkeling tot eindprodukt werkt de zuiveleoöperatie CCF dan ook samen met de vleesindustrie. Inmiddels blijft ze echter ook zoeken naar meer toespassingsmogelijkheden, waarmee vooral ooit de eigen doelstelling kan worden nagestreefd. In vlees, zo meent de CCF kan de nieuwe vezel de structuur verbeteren, wat van belang is voor de snijbaarheid, en het eiwitgehalte verder verhogen.

Zoals gemeld heeeft de Europese landbouwcommissaris ir. P. J. Lardinois onlangs in Leeuwarden al een produkt kunnen eten, dat voorde helft uit melkwit vezel en voor de andere helft uit normaal vlees bestond.

De vezel wordt verkregen door van het melkeiwit een oplossing Ie maken en deze vervolgens onder een zekere druk door een aantal gaatjes te persen in een zogenaamd spinbad. In dit bad ontstaan meikeiwitdraden, die gebundeld worden, waarvan eventuele verdere bewerking en verwerking mogelijk is. Het produktleproces lijkt dus op dat van synthetische vezels bij de textielindustrie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Stukje vlees uit melk

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken