Bekijk het origineel

Ongelukken met autobussen in Noorwegen en Spanje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ongelukken met autobussen in Noorwegen en Spanje

Twee Nederlanders omgekomen

2 minuten leestijd

HOLTEN — Twee Nederlanders zijn omgekomen bij een autobusongeluk in het noorden van Noorwegen. Er liggen 34 gewonden in ziekenhuizen te Tromsö, Hammerfest en Alta, van wie er een zwaar gewond en een aantal ernstig gewond zijn.

De toeriste, die bij het ongeluk is gedood is mej. Th. Kloosterman (75) uit Amersfoort, terwijl de chauffeur, de heer P. Tijssen (30) uit Zutphen eveneens het leven heeft gelaten, toen de door hem bestuurde bus van de weg is geraakt en enkele malen over de kop is geslagen.

De autobusreis naar Noorwegen was georganiseerd door het reisbureau Scanlux te Amsterdam en werd uitgevoerd met een bus van de Overijsselse autobusdierist (OAD) te Holten. Volgens de OAD zou het ongeluk zijn gebeurd, toen een andere weggebruiker de Nederlandse autobus sneed, waarbij de bus van de weg is geraakt.

In de bus zaten 36 toeristen, die voor het merendeel uit Enschede afkomstig zouden zijn, aldus de Noorse politie. Het ongeluk heeft plaats gehad in de omgeving van Alta in de Noorse provincie Finmark.

Vandaag is een lid van de Nederlandse ambassade te Oslo naar Tromsö gevlogen om de gewonden te bezoeken en zich op de hoogte te stellen van de toedracht van het ongeluk.

Op 16 km afstand van Barcelona is gisteren ook een autobus met Nederlandse, Belgische en Duitse toeristen geslipt en op een 15 m lager gelegen weg terecht gekomen. Twee passagiers zijn hierbij gedood, nl. een Duitse toeriste en de chauffeur van de autobus, die de omlaag stortende bus kort daarop heeft geramd.

Onder de 19 zwaar en ongeveer 40 lichtgewonden bevinden zich geen Nederlanders, zo heeft de Spaanse politie meegedeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ongelukken met autobussen in Noorwegen en Spanje

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken