Bekijk het origineel

FNV op zoek naar rechtmatige acties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

FNV op zoek naar rechtmatige acties

Speciale commissie samengesteld

2 minuten leestijd

UTRECHT — De Federatieraadvan de Federatie Nederlandse Vakbeweging heeft gisteren in Amsterdam besloten uit de raad een commissie samen te stellen die uiterlijk eind augustus rapport moet uitbrengen over mogelijkheden van acties waarmee uiting kan worden gegeven aan het „ongenoegen" over de loonmaatregel van de regering.

Vice-voorzitter W. Spit zei op een persconferentie na afloop van de Federatieraad dat de FNV volledig al haar bezwaren tegen de loonmaatregel handhaaft en dat zij nog steeds van mening is dat er mogelijkheden hadden moeten komen voor cao-overleg in bedrijfstakken en bij ondernemingen. De eventuele acties die de commissie zal uitstippelen zullen acties moeten zijn die de bonden niet met de rechter in aanraking kunnen brengen omdat ze zouden kunnen worden bestempeld als een onrechtmatige daad.

Verlangens

Verder is afgesproken dat er in de sectoren waar nog geen onderhandelingen waren begonnen over cao's voor de rest van 1976 dit overleg ook niet alsnog zal beginnen omdat de totstandkoming van cao's die voldoen aan de verlangens van de FNV vermoedelijk toch niet zijn te verwezenlijken. In de sectoren waar de besprekingen al wel op gang zijn gebracht, zullen deze, aldus de heer Spit, op een „acceptabele manier" worden afgerond, maar ook zonder dat het er om gaat nog voor de rest van dit jaar tot cao's te komen.

Verder houdt de FNV de regering aan haar toezegging dat er op centraal overleg nog dit jaar opnieuw zal worden gepraat als de prijsontwikkeling tegenvalt. De FNV is er vrijwel van overtuigd dat de prijzen meer zullen stijgen dan de regering verwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

FNV op zoek naar rechtmatige acties

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken