Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regio-snippers

5 minuten leestijd

<br />

ALPHEN AAN DEN RIJN — De plv. kantonrechter mr. L. F. Klein heeft een 56-jarige veehouder uit Zevenhoven veroordeeld tot een geldboete van 600 gulden wegens het onbevoegd uitoefenen van de diergeneeskunde en het in bezit hebben van grote hoeveelheden anti-biotica, entstoffen en hormoonpreparaten. De inbeslaggenomen veegeneesmiddelen werden verbeurd verklaard. De veehouder verklaarde in het belang van de dieren te hebben gehandeld, omdat de veearts alleen 's morgens slechts enkele uren bereikbaar zou zijn.

ARNHEM — De sinds zaterdag vermiste 20-jarige Ronnie Delissen is dinsdagmiddag opgevangen in het Jongerenadviescentrum in Eindhoven. Hij zal vandaaruit weer naar zijn woonplaats worden teruggebracht. Naar de jongen was een zoekactie ingesteld, omdat hij zeer slecht ziet, geheel doof is en slecht spreekt. Zaterdagavond verliet hij zijn ouderlijke woning in een depressieve toestand.

DEN BOSCH — Duikers van de politie hebben dinsdagmorgen in de Zuiderplas het stoffelijk overschot gevonden van de 40-jarige M. van Doorn uit St. Michielsgestel. De man was maandag van huis gegaan om in Den Bosch te gaan vissen. Over de toedracht van het ongeluk tast de politie in het duister.

GEMERT — In Gemert is dinsdag een tienjarig jongetje om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het slachtoffer, H. H. van Impelen, wilde met zijn fiets linksaf slaan en wachtte op een hem tegemoet rijdende vrachtauto. Hij zag echter niet dat de vrachtwagen een aanhanger trok en sloeg te vroeg linksaf. Hij overleed ter plaatse aan de gevolgen van de botsing.

GOES — Doordat de personenauto, bestuurd door de 23-jarige F. op 't H. uit Kapelle plotseling remde voor een voetgangersoversteekplaats, botste de 36-jarige motorrijder H. W.dinsdag tegen deze personenauto. De heer H. W. moest met een hersenschudding en gebroken sleutelbeen in het ziekenhuis worden opgenomen.

GOES — In de nacht van maandag op dinsdag is een bar in de Wijngaardstraat door brand verwoest. De oorzaak is nog niet bekend. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De brandweer, die snel ter plaatse was, had nog geruime tijd werk met nablussen.

LEIDEN — De wijkvereniging Pieterswijk wil iets te zeggen hebben wanneer het gaat om de verdeling van de rehabilitatiepot. Dit geld wordt door middel van subsidies beschikbaar gesteld voor het opknappen van deze wijk. De wijkvereniging wil een gesprek over de verdeling van het geld voor het volgend jaar. De hoofdgedachte hierbij zal zijn dat de Leidse Studentenvesting niet zou mogen meeprofiteren van de verschillende subsidies, maar dat de particuliere eigenaren van de Pieterswijk voorrang zouden moeten krijgen.

LEIDEN — Staatssecretaris Th. M. Hazekamp (Economische zaken) heeft een subsidie van vijftig procent toegekend, voor de kosten van de aanleg van sierbestrating en plaatsing van „straatmeubilair" in de Leidse Haarlemmerstraat. Hij heeft in totaal een bedrag van 320.000 gulden uitgetrokken. De aanleg van de sierbestrating wordt door het ministerie gezien als een ,,Luifelplanproject". Deze projecten worden gesubsidieerd op grond van de subsidieregeling Modernisering Winkelconcentraties 1975.

MIDDELBURG — Dinsdagmorgen is bij een brand in de binnenstad een 75-jarige alleenwonende weduwe, mevrouw J. J. de Jonge- Boersma bij een brand in haar woning om het leven gekomen. De rook- en vuurontwikkeling was zo hevig, dat pogingen om de bejaarde vrouw te redden, opgegeven moesten worden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Wel werden beneden in het pand twee vuurhaarden aangetroffen. Het huisje brandde volledig uit.

ROELOFARENDSVEEN — Een groep van tien woedende ouders is van plan een economische boycot van de Leidse binnenstad op touw te zetten. Zij nemen het niet langer dat hun zoons en dochters met regelmaat vam de klok in Leiden worden afgetuigd of bedreigd. Zolang hiertegen door de overheid geen maatregelen genomen worden, willen zij de Leidse binnenstad mijden. „We kunnen net zo goed in Alphen of Haarlem onze boodschappen doen", aldus geërgerde Veners.

ROTTERDAM — De omstreden bochtafsnijding in de Oude Maas bij Heerjansdam is waarschijnlijk niet noodzakelijk. Minister Westerterp heeft meegedeeld dat aan een andere oplossing wordt gedacht. Bij het Kuipersveer zou kunnen worden volstaan met een soort verkeersregeling voor de scheepvaart. Wel zal er een zekere verruiming van deze bocht moeten plaatsvinden. Het onderzoek naar deze mogelijkheden zal in de eerste helft van het volgend jaar worden afgesloten, zo verwacht de minister.

ROTTERDAM — Aan boord van de Noorse meeltanker „Snestad" op weg naar Rotterdam heeft dinsdag brand gewoed. Op het moment van het uitbreken van de brand bevond het schip zich circa 50 km ten westen van Hoekwan Holland. De bemanning slaagde er zelfs zelf het vuur te doven. Voorzover bekend zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De „Snestad" is in staat op eigen kracht de haven van Rotterdam te bereiken. De oorzaak van de brand en de omvang van de schade zijn nog niet bekend.

ROTTERDAM — Het onderzoek naar de ontploffing en de brand in de transformator van de elektriciteitscentrale op de Maasvlakte is nog altijd in volle gang. Men vermoedt dat een vorm van sluiting de oorzaak moet zijn geweest. Aanvankelijk werd de schade op enkele miljoenen guldens geraamd, doch momenteel blijkt die al tien miljoen te zijn. Met de vervanging en reparatie zullen ongeveer acht maanden zijn gemoeid.

VLISSINGEN — Dinsdagavond verleende de bromfietser J. W. pp de kruising Zuidbeekseweg- Langeleenweg aan de 34-jarige automobilist G. H. A. I. geen voorrang. De heer W. kwam in een sloot terecht. Met diverse verwondingen werd de heer W. in het ziekenhuis opgenomen.

WAARDENBURG — In de laatstgehouden raadsvergadering is de heer Pelle beëdigd als raadslid voor de PvdA. De heer Pelle, die de heer Janssen opvolgt, heeft al eerder enkele raadsperiodes zitting gehad.

IJSSELSTEIN — In IJssejstein is dinsdagochtend een tweejarige kleuter verdronken. Het jongetje, Olivier olenbrander, reed met zijn driewieler het water in, vlak voor zijn ouderlijk huis.

ZETTEN — In het verslag van het vernieuwde en gerestaureerde orgel van de Hervormde kerk is een fout geslopen omtrent de bedragen van de verbouwingskosten. In het verslag wordt gesproken over een bedrag van 9000 gulden, dit moet echter zijn 80.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken