Bekijk het origineel

Geen afsluiting van rijksweg 15

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen afsluiting van rijksweg 15

Betuwse gemeenten:

1 minuut leestijd

<br />

TIEL — De gemeentebesturen ran Echteld, Lienden, Maurik en Zoelen hebben bezwaar tegen het afsluiten van de huidige aansluitingen op rijksweg 15. De vier gemeenten staan hierin lijnrecht tegenover het gemeentebestuur van Tiel, dat inzake deze afsluiting een overeenkomst wilde sluiten met Rijkswaterstaat.

De gemeentebesturen zijn van mening dat de vier bestaande op- en afritten niet afgesloten moeten worden, voordat er een nieuwe verbinding is vanaf de nieuwe Boyensteinsebrug naar de aansluiting op rijksweg 15. Tevens dient er een verbinding te komen in noordelijke richting naar de Grotebrugsegrintweg.

Volgens de „vier" moet er een nieuwe weg van Tiel-Eck naar Wiel aangelegd worden. De kosten hiervan moeten door het rijk betaald worden. Het gemeentebestuur acht zich moreel verplicht met de voorgenomen sluiting akkoord te gaan, daar de rijksoverheid 13,5 miljoen beschikbaar stelde voor een nieuwe aansluiting op de rijksweg en een doorgaande verbinding met het industrieterrein. Rijkswaterstaat en GS voelen niets voor de door de gemeenten voorgestelde nieuwe weg.

De kosten van deze weg worden geraamd op 3 à 4 miljoen gulden. Toch is het gemeentebestuur van Tiel van mening dat er een financieel gaatje moet worden gevonden om de aanleg van de weg te realiseren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Geen afsluiting van rijksweg 15

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken