Bekijk het origineel

De Schoonste

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De Schoonste

1 minuut leestijd

<br />

Wilt ge weten waarin de liefde van de wijze maagden bestaat? Zij kennen die schoonste der mensenkinderen, zij beschouwen Hem veel in Zijn persoon, ambten, namen staten en weldaden. Hij is gedurig in haar gedachten. Gaan ze, staan ze, werken ze, leggen ze zich neer, worden zij wakker, nog zijn zij bij Hem. De overdenking van Hem is haar zoet en kostelijk.

Zij kunnen Hem uit haar gedachten niet krijgen. Als een bundeltje mirre vernacht Hij tussen haar borsten. Zij zijn bezwaard en zuchten in deze aardse tabernakel, wetende dat zij inwonende in het lichaam, uitwonen van de Heere en hebben meer behagen bij de Heere in te wonen. Het smart haar maar dat haar verstand zo eng is dat zij niet meer van Hem kan kennen en vatten of begrijpen. O, zij zijn blijde, dat er een eeuwigheid op handen is in welke ziel en lichaam, verstand en gedachten ruimer zal zijn om meer van Hem te kennen en te genieten. Om Hem te kennen, te zien en te genieten gelijk Hij is.

B. Smytegelt

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

De Schoonste

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken