Bekijk het origineel

Predikanten jubileren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Predikanten jubileren

2 minuten leestijd

<br />

• Op 26 juli zal prof. dr. W. H. Beekenkamp, buitengewoon hoogleraar aan de Prot. theol. faculteit te Brussel, 40 jaar predikant zijn. Beekenkamp studeerde te Leiden en diende in ons land de Hervormde gemeenten van Heinenoord, Middelburg en Delft. Hij is nu tevens predikant van de portestantse kerk van Antwerpen.

• Op 26 juli zal ds. J. de Jong, emeritus predikant van de Baptisten Gemeenten, 40 jaar predikant zijn. Ds. De Jong studeerde aan de Bijbelschool te Brussel en aan het seminarium van de Duitse Baptisten te Hamburg en aan de universiteit aldaar. Hij was predikant te Staveren, Den Haag en Empererfscheidenveen.

• Op 26 juli zal drs. J. Thomas, wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de Vrije Universiteit te Amsterdam 40 jaar Gereformeerd predikant zijn. Drs. Thomas diende de gemeenten van Boksum, Ylst, . Rotterdam-Charlois en Hilvernoemd tot geestelijk verzorger van het psychiatrisch ziekenhuis ,,Veldwijk" te Etinelo welke functie hij tot 1974 vervulde.

• Op 26 juli zal ds. Jac. Andree, Gereformeerd emeritus predikant te Harderwijk 45 jaar predikant zijn. Ds. Andree studeerde theologie te Kampen en was predikant te Poortugaal, Delfzijl en Harderwijk, terwijl hij eveneens geruime tijd geestelijk verzorger was van de stichting „Vogelenzang" te Bennebroek.

Ds. E. P. Kuin, Hervormd legerpredikant te Ouwerkerk (Zld) heeft op 30 juni met leeftijdsontslag de dienst verlaten. Hij studeerde te Basel en Amsterdam en was predikant in Ouwerkerk en Winkel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Predikanten jubileren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken