Bekijk het origineel

Goodrich akkoord met plan Lubbers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Goodrich akkoord met plan Lubbers

Vredestein in Nederlandse handen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Het internationale rubberconcern Goodrich in Akron (Verenigde Staten) gaat akkoord met het plan voor Vredestein, dat minister Lubbers (Economisciie zaken) vorige week heeft bekend gemaakt. De Amerikanen hebben laten weten dat ze de uitgangspunten van dit plan onderschrijven, zo heeft het ministerie gisteren bekend gemaakt.

De Nederlandse overheid had zich bereid verklaard, 49 procent van Vredestein over te nemen van de — nu nog enige — eigenaar Goodrich. Goodrich houdt zelf ook 49 procent en de overige 2 procent moet in handen komen van een stichting. Voorts is de overheid bereid, Vredestein te helpen met onder meer leningen en kredietgaranties, maar het bedrijf moet wel worden gesaneerd door een vermindering van het aantal arbeidsplaatsen. Economische zaken denkt daarbij onder meer aan sluiting van de vestiging in Loosduinen.

Verheugend

Een woordvoerder van de Industrie; bonden NVV en NKV noemde het gisteren verheugend dat Goodrich ermee akkoord gaat dat de meerderheid van de aandelen Vredestein in Nederlandse handen komt en dat het bedrijf een Nederlandse leiding krijgt. Dat betekent in ieder geval, dat er meer duidelijkheid komt en dat er nu kan worden begonnen met het werken aan een oplossing voor de problemen bij Vredestein.

Boos

Het gemeentebestuur van Den Haag is erg boos over de plannen van de regering diepgaande reorganisaties bij Vredestein door te voeren. Met name omdat de Vredestein-vestiging in Loosduinen door de plannen sterk in zal moeten krimpen of zelfs gesloten gaat worden. In een telegram aan de minister van Economische zaken stellen b. en w. van de residentie dan ook dat de maat vol is. „De laatste jaren hebben wij alleen maar te horen gekregen dat er arbeidsplaatsen uit Den Haag moeten verdwijnen, maar dit heeft ondertussen wel tot een kritische situatie geleid", aldus b. en w.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Goodrich akkoord met plan Lubbers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken