Bekijk het origineel

Afscheid van ds. Van Prooyen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afscheid van ds. Van Prooyen

2 minuten leestijd

<br />

STAVENISSE — Gisteravond, woensdag 21 juli, heeft ds. J. van Prooyen van zijn gemeente te Stavenisse afscheid genomen. Ds. Van Prooyen is op 15 mei 1968 door ds. J. van der Poel in het ambt als predikant van de Oud Geref. Gem. te Stavenisse bevestigd. Ruim acht jaar heeft hij de gemeente van Stavenisse mogen dienen.

Als afscheidstekst had ds. Van Prooyen genomen Openbaring 21 vers 6. Naar aanleiding daarvan sprak hij over: wij zien terug wat achter ons is; wij zien op tot Hem, Die Boven is; wij zien vooruit op de toekomst, die voor ons ligt.

De eerste gedachte bepaalt bij het voorbijgaan van de aarde. Acht jaar hebben wij u de waarheid, die naar de godzaligheid is, gepredikt. Gewezen niet op ons werk, maar op Diens Werk, dat volkomen is, namelijk die uiterste Hoeksteen Jezus Christus, waarop de Kerk alleen maar kan zakken en zinken. Ik ben de Alpha en de Omega.

De tweede gedachte wijst ons op Hem, Die Boven is. De oorzaak van onze zaligheid ligt in God van eeuwigheid en wordt in de tijd aan de Kerk geopenbaard. Hij is aan dorstigen gegeven. De derde gedachte: Wie zijn die dorstigen? God"geeft ons hiervan getuigenis in Psalm 42: Mijn ziel dorst naar God, naar de levende God, De Kerk dorst naar Christus, de Fontein des levens. Wie daarvan drinken mag, zal niet meer dorsten naar wereld, mode, radio én televisie.

Voorts sprak ds. Van Prooyen een kort dankwoord. Vertegenwoordigers van de Geref. Gem. in Ned. van St. Annaland en de Vrije O. Geref. Gem. te St. Maartensdijk en andere kerkeraadsleden en de kerkeraad van zijn nieuwe gemeente werden op passende wijze toegesproken. Ouderling D. Hagen van de Geref. Gem. in Ned. te St. Annaland sprak namens de andere kerkeraadsleden en bracht dank uit voor alles, wat ds. Van Prooyen ook voor hen geweest was. Hij liet vervolgens de scheidende leraar toezingen uit Psalm 5 vers 8. Ouderling De Braber sprak namens de gemeente en kerkeraad hun scheidende leraar met bewogenheid des harten toe. Tenslotte werd Psalm 145 vers 6 hem toegezongen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Afscheid van ds. Van Prooyen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken