Bekijk het origineel

Drie gezinnen in conflict met CRM

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Drie gezinnen in conflict met CRM

Surinamers willen niet verhuizen

2 minuten leestijd

ZEIST — De bewoners van het opvangcentrum voor Surinamers De Witte Hull in Zeist krijgen, zo zeggen zij, van het ministerie van CRM sinds 1 juli geen bijstand meer.

De Surinamers wijten dit aan hun weigering naar een ander opvangcentrum te verhuizen. Bovendien zou het ministerie, aldus de Surinamers, het gas en de elektriciteit sinds die datum hebben laten afsluiten. De bewoners, drie gezinnen, weigeren naar een ander huis te gaan, omdat zij naar hun zeggen al te lang op sleeptouw worden gehouden. Met allerlei vage beloften over het krijgen van een huis.

Zij zijn de eerste Surinamers die op deze wijze de reglementen van CRM negeren. De bewoners worden in hun actie ondersteund door de Loson, een strijdorganisatie van Surinamers in Nederland.

Het ministerie zou ook de inboedel van De Witte Hull hebben laten weghalen, aldus een van de Surinamers, de heer H. R. Oedaeram. De bewoners hebben geen warm water, geen ijskast, geen tafels en stoelen en geen wasmachine.

Buiten schuld

De gemeente Zeist, eigenares van De Witte Hull, heeft enige dagen geleden het gas en de elektra weer laten aansluiten, omdat, zo zegt een woordvoerder van de gemeente, "deze mensen buiten hun schuld in deze situatie zijn gekomen". Twee van de drie gezinnen hebben van CRM wel een woning aangeboden gekregen.

De heer C. D. van Lienden, behorende tot de directiestaf Centraal Bureau Uitvoering Vestigingsbeleid Rijksgenoten van het ministerie, vertelde dat vandaag op het ministerie op verzoek van de gemeente Zeist vergaderd zal worden over het probleem dat nu bij De Witte Hull is ontstaan.

De heer Van Lienden zei, dat CRM tot deze stap was overgegaan omdat het huurcontract met de exploitant van het centrum op 1 juli afliep. Daarom was ook overgegaan tot het afsluiten van het gas en de elektriciteit, zo zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Drie gezinnen in conflict met CRM

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken