Bekijk het origineel

Vredesleger gaat troepen scheiden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vredesleger gaat troepen scheiden

Bijna 33.000 doden in Libanon

2 minuten leestijd

BEIROET — Het vredeskorps van de Arabische Liga heeft een smalle bufferzone weten op te richten tussen de christenen en moslems in Beiroet. In andere gedeelten van Libanon duurt de strijd echter onverminderd voort.

Ongeveer 150 militairen uit Saoedi-Arabië, deel uitmakend van het Arabische vredeskorps, zijn er woensdagnacht in geslaagd hun posities tussen de christelijke en moslem frontlinies te consolideren.

Gedurende de afgelopen nacht zijn volgens onofficiële schattingen meer dan 100 personen om het leven gekomen. Hiermee is het dodental in het 16 maanden durende conflict op bijna 33.000 gekomen.

Rechtse christelijke troepen beweren dat linkse moslemstrijders onder aanvoering van Palestijnse officieren hebben geprobeerd het hoofdkwartier van de Falange partij in het centrum van Beiroet te veroveren.

De aanvallers zijn echter teruggeslagen tijdens de gevechten van woensdagnacht en vanochtend zijn zij met achterlating van tientallen doden en gewonden gevlucht, zo verklaarde een woordvoerder van de Falange.

Overleg in Damascus

In Damascus voert een Palestijnse delegatie besprekingen met de Syrische regeringsleiders. De besprekingen staan onder auspiciën van de Libische premier Jalloud. Over de onderhandelingen worden in de Syrische pers geen mededelingen gedaan.

Dinsdag waarschuwde de Syrische president Assad dat de Palestijnse guerrillastrijders geen enkel recht hebben om Syrische terugtrekking te eisen „omdat het niet hun eigen land is".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Vredesleger gaat troepen scheiden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken