Bekijk het origineel

Brandveiligheid laat te wensen over

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Brandveiligheid laat te wensen over

EIND HO VENSE SCHOLEN

2 minuten leestijd

EINDHOVEN — Een onderzoek van de afdeling jeugdgezondheidszorg van de GG en GD In Eindhoven bij 71 kleuterscholen en 74 basisscholen heeft uitgewezen, dat bij ongeveer tien procent van de scholen geen brandblusmiddelcn aanwezig zijn.

Een vijfde van de scholen die wel brandblussers hebben, laat de,apparaten niet jaarlijks controleren. Op tachtig procent van de scholen bleek het onderwijzend personeef geen instructies te hebben over wat er moet gebeuren als er brand uitbreekt. Bij enkele scholen zit de Voordeur op slot zonder dat de sleutel ernaast hangt, zodat een eventueel noodzakelijke vlucht via de gang kan worden vertraagd.

De schoolartsen en schoolverpleegkundigen hebben bij het onderzoek ook de toilethygiëne betrokken. Die bleek op de kleuterscholen beter in orde dan op de basisscholen. Bij elf basisscholen ontbrak zeep op de wasbak en op twee scholen waren er geen handdoeken. Op verreweg de meeste scholen worden textiel handdoeken gebruikt, maar die worden gezien het intensieve gebruik lang niet vaak genoeg verschoond.

Het hoofd van de afdeling jeugdgezondheidszorg in Eindhoven, de heer W. van der Meeren, heeft op grond van de resultaten van het onderzoek enkele aanbevelingen opgesteld. Wat de brandveiligheid betreft stelt hij, dat brandblusmiddelen — die op alle scholen aanwezig horen te zijn automatisch ieder jaar moeten worden gecontroleerd, dat er aan het begin van elk schooljaar met het onderwijzend personeel moet worden besproken, wat er moet worden gedaan als er brand uitbreekt en dat er voor moet worden gezorgd, dat afgesloten deuren zonodig onmiddelijk kunnen worden geopend.

Voor de toiletten geldt, behalve dat er zeep aanwezig moet zijn, dat papieren handdoeken de voorkeur verdienen en dat handdoeken van textiel minstens een keer per dag moeten worden vervangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Brandveiligheid laat te wensen over

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken