Bekijk het origineel

Geld voor projecten beschikbaar gesteld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geld voor projecten beschikbaar gesteld

Suriname krijgt ontwikkelingshulp

2 minuten leestijd

PARAMARIBO/DEN HAAG De gezamenlijk Nederlands-Surinaamse commissie, die projecten in Suriname met Nederlandse ontwikkelingsgelden moet beoordelen, heeft voor twaalf projecten geld beschikbaar gesteld en tegen zeven andere in principe ja gezegd.

Van twee projecten moet de financiële kant opnieuw worden bestudeerd. De leden van de commissie zijn van 26 tot 29 juni in Paramaribo bijeengekomen. Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft de beslissingen van de commissie gisteren bekend gemaakt.

35 miljoen

In totaal is met de goedgekeurde projecten een bedrag gemoeid van ruim 27 miljoen gulden Surinaams (35 miljoen Nederlands). Dat geld is voor een waterkrachtcentrale bij Apoera in het westen van het land, de aanleg van een weg naar Langatabbetje in het westen, de voorbereiding van de bouw van een brug over de Surinamerivier bij Paramaribo, voor de ontwikkeling van de visserij, de melkproduktie en voor de verwerking van landbouwprodukten, de watervoorziening in het district Suriname (Paramaribo en omgeving), voor de stichting produktieve werkeenheden, een extra bedrag voor de volkswoningbouw, de bouw van tien kleine en vier grotere sportcentra en voor de bouw van een opvangcentrum voor jongens. Ook zijn een aantal subsidies goedgekeurd.

In principe ging de commissie akkoord met onder andere een scholenbouwprogramma, een onderzoek naar de rijstproduktie, de restauratie van de Hervormde kerk in Paramaribo en het bekostigen van enkele opleidingen (statistici).

Er moet worden onderzocht of het in kaart brengen van zuid-oost Suriname niet goedkoper kan, aldus de commissie. Het project voor de bouw van een centrale bibliotheek voor het onderwijs verdient herziening: wellicht is het mogelijk die onder te brengen in de universiteitsbibliotheek waarvan de opzet al is goedgekeurd, aldus de commissie in haar rapport.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Geld voor projecten beschikbaar gesteld

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken