Bekijk het origineel

De vlinderboom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De vlinderboom

2 minuten leestijd

<br />

De buddleya, de heester met de wat vreemd klinkende naam zult u als u hem eenmaal in de tuin hebt niet graag meer willen missen. Deze „slordige" heester is een najaarsbloeier. De lange blauwe bloemtrossen doen aan die van de sering denken, en worden daarom ook wel najaarssering grenoemd. Toch is het niet alleen om de rijke bloei dat u deze heester niet meer zult willen missen.

Niet voor niets wordt deze heester ook wel vlinderboom grenoemcl. Tijdens de bloei in het najaar is het een genot om het drukke gefladder van vlinders waar te nemen. Zijn sterke aantrekkingskracht op vlinders en andere insecten komt door de rijke voorraad nectar in de bloem. Een levende vlinderverzamellng, die u, mits behoedzaam genaderd, ruim de gelegenheid geeft de bonte kleurenpracht te bewonderen. Een mooie gelegenheid om na te gaan of de verheugende berichten dat het aantal vlindersoorten weer langzaam toeneemt op waarheid berusten. De dagpauwoog, het koolwitje en het vosje zult u er zeker op aantreffen.

Het is een heester die u niet gauw in de steek laat. In de volle zon geeft hij de mooiste bloei. Hy moet in het voorjaar kort worden teruggesnoeid. En in de winter heeft hij graag een „warme" deken van turfmolm. Het poten hoeft In deze tijd van het jaar geen bezwaar te zijn. In de tuincentra worden deze heesters tegenwoordig het hele jaar door in „containers" aangeboden. Met deze „verteerbare" pot is het mogelijk ook in deze tijd van het jaar uw tuin met een buddleya te verreken. Deze in het eerste jaar al bescheiden bloeiende en laag geprijsde heester zal u veel genot verschaffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

De vlinderboom

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken