Bekijk het origineel

Inbreker in ziekenhuis te Velp overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Inbreker in ziekenhuis te Velp overleden

Schietpartij te Geldermalsen

2 minuten leestijd

GELDERMALSEN — Bij een schietpartij met inbrekers in een juwelierszaak aan de Kuykstraaf heeft juwelier A. Stolk vannacht een inbreker getroffen. Deze is door zijn "collega's" enige tijd later in een ziekenhuis te Velp afgeleverd, waar hij echter in de vroege morgenuren is overleden.

Om ongeveer half drie was de juwelier wakker geworden door lawaai. Bij onderzoek bleek de winkeldeur uit de sponningen te zijn geslagen. Toen de heer Stolk uit zijn slaapkamerraam aan de straatkant naar buiten keek, werd hij onmiddellijk beschoten. De winkelier, zelf bewapend, schoot uit zelfverdediging terug waarop twee mannen met een zak vol gestolen voorwerpen naar een auto renden, die snel de straat uitreed.

Diverse schoten

Volgens adjudant B. de Wilde, groepscommandant van de Rijkspolitie in Geldermalsen, moeten de in de auto wachtende mannen en de juwelier verscheidene schoten hebben gelost. De juwelier liep bij de schietpartij geen letsel op. Vrijdagmorgen is hij begonnen met een inventarisatie van zijn winkel. Volgens de politie moet de buit „redelijk groot" zijn.

De twee mannen, die hun zwaargewonde maat in het ziekenhuis in Velp afleverden, zijn nog steeds zoek. Ook van de buit is geen spoor. Het slachtoffer woonde in een woonwagenkamp, doch de plaats van dit kamp heeft de politie nog niet bekend gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Inbreker in ziekenhuis te Velp overleden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken