Bekijk het origineel

Regio-sippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-sippers

6 minuten leestijd

<br />

AMSTERDAM - Een 17-jarige jongen is donderdagmiddag bij een botsing in zijn woonplaats om het leven gekomen. Hij reedsals passagier mee in een auto, die op het kruispunt Basisweg- Radarweg geen voorrang kreeg van een andere auto.

HAARLEM - Twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, heeft de rechtbank te Haarlem donderdag opgelegd aan de 43-jarige P. J. S. uit Amsterdam, omdat hij in de afgelopen twee jaren ongeveer 230 keer heeft ingebroken in woningen in Heemstede, Haarlemmermeer en Amstelveen. De offtcier van justitie had tegen „de glassnijder", zoals hij wegens zijn werkwijze door de politie werd genoemd, één jaar en zes maanden geëist.

HEERLEN — Op het toilet van een ijssalon is donderdagmiddag een 18-jarige jongen uit Maastricht bewusteloos aangetroffen. Hij had zich een heroïne-injectie toegediend, en was daardoor in coma geraakt. Volgens de politie die de spuit met een hoeveelheid heroïne in beslag heeft genomen, wordt een onderzoek ingesteld of ook in dit geval sprake is van heroïne verdund met rattenkruit (strychnine). De jongeman, die in het ziekenhuis is opgenomen, Zou stellig zijn overleden wanneer hij de volledige hoeveelheid op het toilet aangetroffen heroïne had gebruikt, aldus de politie.

HELLEVOETSLUIS - Op donderdag 5 augustus zal de jaarlijkse fokveedag aan de Smitsweg in Hellevoetsluis worden gehouden. Het vee wordt aangevoerd van de eilanden Voorne- Putten, Goeree Overflakkee, Hoeksche Waard en IJsselmonde. Er worden 168 koeien van 27 inzenders aangevoerd die totaal ook nog 21 zogenaamde bedrijfscollecties leveren voor de keuring.

LEIDEN — De bouw van de tien milieuwoningen in Merenwijk kan in augustus beginnen. Na de bouwvakantie begint de gemeente Leiden met het bouwrijpmaken van de grond gelegen achter de nieuwe school in de Zijlwijk. Daarna kan het aannemingsbedrijf Muijs en De Winter in opdracht van de Stichting Milieuwoningen aan de slag. De woningen zijn in augustus 1977 gereed.

LEIDEN — Verreweg de meeste winkeliers uit het laatste deel van de Breestraat wijzen de plannen van de hand, die de gemeente heeft voor de reconstructie van de Breestraat en de marktenroute. Ook de winkeliers, die voor afsluiting van de Breestraat zijn, om het doorgaande verkeer te weren, zijn tegen de plannen in hun huidige vorm. Dit leert een kleine enquête onder de winkeliers in de Breestraat tussen Koornbrugsteeg en Gangetje. "

LEIDEN — Het gemeentebestuur wil dat het westelijk deel van de provincie Zuid-Holland in de toekomst dezelfde sociale, economische en culturele rol blijft vervullen als nu. Alleen moet de werkgelegenheid in de industriële sector verbeterd worden. Hierbij moet de zelfstandige positie van Leiden ten opzichte van Den Haag gehandhaafd worden.

MAASTRICHT - De dienstauto van de commissaris van de koningin in Limburg dr. Ch. van Rooy is donderdagmiddag zwaar beschadigd bij een aanrijding in Antwerpen. Dit was de schuld van drie onbekende jongelui. Zij hadden de auto eerder op de dag uit een garage van rijkswaterstaat in Maastricht gestolen en gingen er mee toeren. Meteen na de aanrijding kozen zij het hazepad. Volgens de politie is de wagen niet total- loss.

OSS — De politie heeft vier jongemannen uit Lith ingesloten. De vier vormden volgens de politie, een jeugdbende die al lange tijd Oss en omgeving onveilig maakte. Zij worden verdacht van 27 inbraken, die onder meer zijn gepleegd in scholen, auto's, bars en sportcentra. De jongemannen, drie broers en een vriend, variëren in leeftijd van 16 tot 22 jaar.

ROTTERDAM - Op de Verlengde Willemsbrug viel gistermiddag de 15-jarige H. Koudijs van de Koninginneweg, doordat hij met zijn fiets in aanraking kwam met een voor hem rijdende fietser. Met hoofdletsel werd de jongen naar het Dijkzigtziekenhuis gebracht.

ROTTERDAM — Op het voormalige gashouderterrein aan de Weteringslaan- Noordeinde in Kralingen komen bejaardenwoningen met openbare voorzieningen. De ontwikkeling van de plannen is inmiddels zover gevorderd, dat met het bouwrijp maken van het terrein zal worden begonnen. De gemeente zal voor deze voorbereidende werkzaamheden een krediet van anderhalf miljoen verstrekken.

ROTTERDAM - Bij het bunkeren van een schip is vrijdagmorgen 80.000 liter stookolie in het water van de haven gestroomd. De reinigingsdienst van de stad is bezig de olie te verwijderen. Het gebeurde aan boord van de Liberiaanse tanker Androsstar (109.000 ton), die afgemeerd lag bij Verolme in de Botlek. De tanks aan stuur- en bakboordzijde werden tegelijkertijd gevuld. Doordat de ene sneller volliep dan de andere stroomde deze over.

SAS VAN GENT -Donderdagavond is in een ziekenhuis in Sluiskil de zeventienjarige M. M. G. van de Berghe uit Sas van Gent bezweken aan haar verwondingen die zij 's middags bij een verkeersongeval had opgelopen. Het meisje dat op haar bromfiets reed verleende geen voorrang aan een op rijksweg 61 rijdende Belgische vrachtauto. Ze werd geschept en daarbij zwaar gewond.

SCHAESBERG — De rijkspolitie heeft donderdag de 37-jarige J. S. uit deze plaats aangehouden, omdat hij zijn negen jaar jongere ex-vriendin met een pistool had bedreigd en bovendien nog haar keuken in brand had gestoken. Op het moment dat de man naar de woning van zijn vroegere vriendin kwam waren daar enkele familieleden, van de vrouw aanwezig. Zij wisten S. het pistool afhandig te maken. De man die verwacht had dat zij alleen zou zijn sloeg op de vlucht, maar zag toch nog kans om bij het verlaten van de woning de keuken in brand te steken. Die brandde geheel uit.

TERSCHELLING - Donderdagmiddag is de 46-jarige D. Bianca uit het Overijsselse Rijssen ter hoogte van paal 18 bij Oosterend op Terschelling bij het zwemmen in zee verdronken. De man was donderdagochtend met zijn gezin voor een vakantie op Terschelling aangekomen. Hij heeft vermoedelijk op vijftien meter uit de kust een hartverlamming gekregen. Een op het strand aanwezige dokter heeft nog geprobeerd mond-op-mondbeademing toe te passen.

TIEL — Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben de heer A. van der Smit uit Tiel benoemd tot lid van het algemeen bestuur van de Gelderse raad voor de jeugdbeleid. De heer Van der Smit was hiervoor kandidaat gesteld door de Hervormd- Gereformeerde Jeugdbonden. Hij is 24 jaar, wachtmeester bij de rijkspolitie en treedt op als vrijwillige jeugdwerker in Lienden.

ZALTBOMMEL- Op zaterdag 24 juli bespeelt Frans van Tilburg het orgel van de Grote of St.-Maartenskerk. Het programma staat in het teken van an Zwart, ook werken van Bach, Renaud, Bairstow, Purcell en Stanley. Aanvang 20 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regio-sippers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken