Bekijk het origineel

Socialisten voeren gesprek met bankiers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Socialisten voeren gesprek met bankiers

Relatie AMRO met Zuid-Afrika

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De PvdA, PPR en PSP zijn bereid tot een gesprek met de Nederlandse Bankiersvereniging over de actie en de reactie daarop van de bankiers, over de relaties van de AMRO-bank met Zuid-Afrika.

„Een eventuele uitnodiging wachten wij af', aldus de voorzitters van de drie partijen len van den Heuvel (PvdA), Ria Beckers (PPR) en Lambert Meertens (PSP) in een gezamenlijke verklaring.

De drie partijen namen enige tijd geleden stelling tegen de AMRO-bank vanwege de activiteiten van de bank met en in Zuid-Afrika en adviseerden mensen hun rekening bij de AMRO-bank op te zeggen uit protest. De AMRO-bank reageerde daar weer op met een open brief, die als advertentie in landelijke dagbladen werd gepubliceerd. Ook minister Duisenberg (PvdA, Financien) was het niet eens met de actie tegen één bank.

Legaal

Tenslotte heeft de Nederlandse Bankiersvereniging deze week zich achter de argumenten van de AMRO-bank geschaard, dat deze bank niets doet wat door de regering is verboden en dat zij als veel andere banken - op normale, legale wijze zaken doet met Zuid-Afrika. De bankiersvereniging zei dat een principe-uitspraak in deze affaire in het parlement moest worden gedaan en dat daarbuiten geen acties zouden moeten worden ondernomen. De drie partij-voorzitters zeggen nu dat zij naast het aandachtsveld van de parlementaire vertegenwoordigers nog een aandachtsveld zien: dat van de buiten-parlementaire activiteiten. De drie vinden het jammer dat de bankiers dezelfde argumenten hanteren als de AMRO-bank. „Daarover willen wij onze teleurstelling en bezorgdheid uiten", aldus de drie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Socialisten voeren gesprek met bankiers

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken