Bekijk het origineel

Rode Kruis moet taak kunnen vervullen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rode Kruis moet taak kunnen vervullen

Waldheim tot partijen in Libanon

2 minuten leestijd

NEW YORK — De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Waldheim heeft vrijdag opnieuw een „zeer dringend beroep" gedaan op alle bij het conflict in Libanon betrokken partijen een eind te maken aan het bloedvergieten.

Tegelijk verzocht hij de Libanezen samen te werken met het Internationale Rode Kruis bij zijn humanitaire taken. Vroegere soortgelijke oproepen van de secretaris-generaal zijn zonder resultaat gebleven.

Waldheim had „met diepe zorg" opgemerkt dat de toestand in Libanon zodanig was verslechterd, dat het zelfs voor het Rode Kruis bijna onmogelijk leek zijn humanitaire inspanningen te volvoeren.

De Verenigde Staten plegen thans direct overleg met vertegenwoordigers van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO over de evacuatie van 143 Noord-Amerikanen en meer dan 250 andere buitenlanders in Libanon.

Een Amerikaanse woordvoerder voegde aan bovenstaande mededelingen echter toe, dat het directe contact geenszins inhoudt dat de Verenigde Staten de PLO ook erkennen.

Beiroet

Vrijdagmiddag is in een benzineopslagplaats in het oosten van Beiroet bij zee een grote brand ontstaan. De oorzaak is niet bekend, maar even tevoren was in het westen van de stad met groot kaliber geschoten. Rechtse troepen beschoten uit het oosten van de stad het westelijke stadsdeel en de linksen gebruikten kanonnen tegen het havengebied.

In Parijs deelde een uiterst rechtse Franse studentengroep mee dat een van haar leden is omgekomen, terwijl hij aan de zijde van de christelijke troepen in Beiroet streed bij het kamp Tel al Zaatar. De jeugdactiegroep GAJ en andere Franse rechtse jongerengroepen zeggen dat zij al sinds april vrijwilligers naar Libanon sturen voor een verblijf van een maand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Rode Kruis moet taak kunnen vervullen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken