Bekijk het origineel

Drie mannen bekennen 80 inbraken

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Drie mannen bekennen 80 inbraken

2 minuten leestijd

BREDA — Drie inwoners van Helmond, die enkele weken geleden na een antiekinbraak in Breda aangehouden konden worden, hebben inmiddels tachtig inbraken en diefstallen bekend. Zij pleegden die alle in de eerste helft van dit jaar in plaatsen in Oost-Brabant en in Breda. De waarde van hun buit wordt op ƒ 412.000,— geschat. De mannen namen uitsluitend dure antieke klokken en antieke tinnen en koperen voorwerpen mee. Hun deskundigheid in antiek wordt door de Bredase politie, die door technisch onderzoek de identiteit van de daders kon achterhalen, buiten kijf genoemd. De mannen namen bijvoorbeeld gerestaureerde klokken niet mee, hoe vakkundig dat herstel ook verricht was.

Leider van het trio blijkt de 29-jarige V. geweest te zijn. Hij heeft aan alle tachtig inbraken en diefstallen meegedaan, terwijl de 30-jarige K. en de 25-jarige H. een aantal keren mee op pad zijn geweest. Als heler van de buit is de 45-jarige K. uit Liemde aangehouden.

Tijdens het onderzoek is komen vast te staan, dat V. en H. twee keer hebben brand gesticht in Helmond. In een geval ging een woning volledig in vlammen op. De bewoner van dat huis, de 31-jarige C. H., is aangehouden op verdenking van uitlokking van de brand. Hij zou het tweetal zesduizend gulden beloofd hebben als het de brand zou stichten. H. was op het moment van de brand zelf met vakantie. Hij wilde de uitkering van de brandverzekering opstrijken, aldus de politie. In het tweede geval heeft V. een ruzie met de beheerder van een blokhut voor padvinders beslecht door de hut in brand te steken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Drie mannen bekennen 80 inbraken

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken