Bekijk het origineel

Overheid en bonden nader tot elkaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Overheid en bonden nader tot elkaar

Meer begrip bij vakverenigingen

2 minuten leestijd

DEN HAAG —- De bespreking gistermiddag in Den Haag over de toekomst van Vredestein tussen het ministerie van Economisclie zaken en de vakbonden heeft weinig nieuwe gezichtspunten opgeleverd. Wel zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen.

Districtsbestuurder van de industriebond NVV, J. de Jong: „De mededeling vorige week dat circa 20 procent van de Vredestein-werknemers moest afvloeien ea dat de vestiging in Loosduinen dicht zou gaan, betekende voor ons een mes op de keel. Dat mes is nu weggehaald. We hebben heel duidelijk begrepen, dat Economische zaken voor deze punten aanspreekbaar is". De directeur-generaal van de industrie bij het ministerie, de heer J. Molkenboer, zei na afloop van het gesprek: „van onze kant begrijpen we nu beter wat de vakbonden van ons willen".

Beide partijen hebben gisteren uitvoerig de „letter of intent" doorgenomen. De hoofdlijnen van de nieuwe overeenkomst, de zeggenschapsstructuur (49 procent Nederlandse overheid, 49 procent Goodrich en twee procent een stichting), de financiële consequenties en de stichtingsvorm zijn uitvoerig aan de orde geweest.

Reorganisatie

„Heel lang hebben we stilgestaan bij de reorganisatie, de vermindering van het personeelsbestand en het plan om van drie twee vestigingen te maken. Economische zaken heeft ons meegedeeld, dat ze op dit moment nog te weinig informatie aan ons kan vestrekken. Dat zal de komende dagen gebeuren en er zal dan ook regelmatig onderling contact zijn", aldus de heer De Jong. Hij benadrukte, dat Economische zaken veel waarde hecht aan het werkgelegenheidsaspect. Daaraan zal binnenkort nog een aparte bespreking worden gewijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Overheid en bonden nader tot elkaar

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken