Bekijk het origineel

Ds. Mouthaan nam afscheid van Wilsum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. Mouthaan nam afscheid van Wilsum

2 minuten leestijd

WILSUM — Zondag nam ds. J. J. Mouthaan afscheid van de Herv. gemeente van Wilsum. Hij deed dit in de drukbezochte middagdienst in de Hervormde kerk. De predikant had als tekst Handelingen 20 vers 26 en 27: „Daarom betuig ik ulieden op deze huidige dag, dat ik rein ben van het bloed van u allen. Want ik heb niets achtergehouden, dat ik u niet zou verkondigd hebben, al den raad Gods".

Als thema had de spreker: rein van uw bloed. Hij sprak over de zekerheid van de bediening. Apostel Paulus neemt na drie jaren afscheid van de gemeente van Éfeze. Paulus doet dat, omdat hij gehoorzaam is aan Gods wil. Paulus was geroepen tot getuige zijn. Zijn leven droeg het stempel van de roeping.

De God van Paulus heeft ook aan ons, zo sprak de vertrekkende predikant, de kracht en de sterkte gegeven om hier vier jaren te mogen werken. Alles wat we gedaan hebben, leggen we voor Hem neer. In de prediking hebben wij u de zegen en de vloek verkondigd. Beide aspekten hebben wij belicht.

In de tweede plaats belichtte hij de rijkdom van de bediening. Paulus heeft belangeloos gearbeid. Hij heeft niets achtergehouden, dat ik u niet zou verkondigd hebben, al de raad Gods.

Aan het eind van de dienst sprak ds. Mouthaan de genodigden toe. Hijzelf werd toegesproken door de burgemeester van IJsselmuiden, de heer Van Voorden en namens de ring door ds. Van der Heijden uit Zalk en door ouderling de heer K. Meuleman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ds. Mouthaan nam afscheid van Wilsum

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken