Bekijk het origineel

Record-drukte vlootdagen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Record-drukte vlootdagen

1 minuut leestijd

DEN HELDER — Ruim 200.000 mensen hebben in de afgelopen drie dagen de nationale vlootdagen van de koninklijke marine in Den Helder bezocht. Zondag was (helaas!) wel de topdag met zo'n 90.000 belangstellenden uit alle delen van het land. Een woordvoerder van de marine voorlichtingsdienst in Den Helder sprak van een recorddrukte. ,,Dit aantal is de laatste vijftien jaar nog niet voorgekomen, zo zei hij.

Vrijdag jl. was er al veel bekijks. Toen kwamen zo'n 75.000 mensen naar het doorgaans alleen voor militairen toegankelijke haventerrein in Den Helder om de mijnenvegers, onderzeeërs, fregatten en het nieuwe vlaggeschip H.M. „Tromp" eens van nabij te bekijken. Óók de demonstraties (het springen van kikvorsmannen uit helikopters en de afdaling langs een vrij hangend touw vanuit een helikopter door een aantal mariniers) trokken de aandacht. ,,Onvoorstelbaar, zo veel mensen hadden we zeker niet verwacht", aldus de marine, die tevreden kon vaststellen dat belangstellenden, vooral ouders met hun kinderen, zonder schroom twee uur in de rij stonden om eens een onderzeeër van binnen te kunnen bekijken.

Het waren de 14-jarige A. de W., oorspronkelijk uit Vlaanrdingen, de 15-jarige J. W. uit Breda en de 16-jarige F. van der M. uit Hoensbroek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Record-drukte vlootdagen

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken