Bekijk het origineel

Amin zou vluchten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amin zou vluchten

1 minuut leestijd

NAIROBI — Amin, de president van Oeganda, heeft het afgelopen weekeinde zijn „commandopost" in de hoofdstad Kampala vluchtend verlaten nadat die post door een groep "gebelgde" militairen was genaderd en een vuurgevecht uitbrak.

Dit meldde maandagmorgen de krant „The Standard" te Nairobi. Toen de oproerige soldaten zaterdagavond het hoofdkwartier van de president-veldmaarschalk naderden „was deze snel heengegaan en in het donker van de nacht verzwolgen", aldus The Standard. Er is geen bevestiging voor dit bericht dat aansluit bij de serie van verslagen van de laatste tijd over ontevredenheid van de Oegandese troepen jegens het beleid van hun president en opperbevelhebber, en dat diens leiderschap in gevaar is gekomen. The Standard meldde voorts dat de Oegandese defensieraad een besluit van de president om een bezoek aan het buitenland te brengen heeft afgewezen. Van wie de krant dit heeft vernomen werd niet gezegd. (Zie verder pagina 5, kolom 1).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Amin zou vluchten

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken