Bekijk het origineel

Italië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Italië

1 minuut leestijd

BONN — De Westduitse bondskanselier Helmut Schmidt heeft met enkele uitspraken in een interview ertoe bijgedragen dat de door hemzelf aangezwengelde discussie over de aanvaardbaarheid van de communisten in de Italiaanse regering in zijn land opnieuw hoog op zal laaien.

Schmidt zei in het vraaggesprek onder meer dat het volgens hem ongepast is om de Italiaanse communisten ervoor te 'belonen dat zij de democratische partijen in dat land in een hoekje gedrukt hebben. Hij vindt het daarom discutabel een Italiaanse regering waarin de communisten zitting hebben nog kredieten te gaan verstrekken.

Schmidts minister van buitenlandse zaken, Hans Dietrich Genscher, is naar in welingelichte kringen in Bonn wordt vernomen niet zo gelukkig met de uitspraken van zijn baas. Genscher zei dat er tussen hem en de bondskanselier geen meningsverschillen bestaan over het probleem van de communistische regeringsdeelname in Italië maar relaties van de minister van buitenlandse zaken menen te weten dat hij de openheid van Schidt in dit opzicht ongepast vindt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Italië

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken