Bekijk het origineel

Verdrinking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verdrinking

2 minuten leestijd

Zaterdagmiddag is in de zee voor Scheveningen, ter hoogte van het Kurhaus, een Duitse badgast verdronken. Hij was samen met een vrouw aan het zwemmen op ongeveer 50 meter van een golfbreker, toen hij in een muistroom geraakte. Een 17-jarige jongen, eveneens toerist, sprong in het water en wist beiden aan land te brengen.

Een agent van de strandbrigade paste nog mond-op-mond-beademing toe, maar de heer O. Maier (47) uit het Duitse Bottrop was reeds overleden. De vrouw liep' een shock op, aldus de Haagse politie.

Zondagmiddag is in de zee voor Breskens een 37-jarige Duitser verdronken. De heer Hartman uit Katzenberg ging bij afgaand water zwemmen en is vermoedelijk door een onderstroom meegenomen. Een voorbijganger zag hem drijven en wist hem op het strand te brengen. Daar werd nog mond-op-mond-beademing toegepast, maar zonder resultaat. Het gezin van het slachtoffer verblijft op een kampeerterrein in Zeeuws-Vlaanderen.

In de Scharen van Roggenplaat op de „Roggenplaat" bij de monding van de Oosterschelde bij Zierikzee is zondagmorgen een 65-jarige man verdronken. De heer A. Kievit uit Tholen is tijdens het vissen onwel geworden, in het water gevallen en daar verdronken.

De emancipatie commissie voorziet dat het aanbod van vrouwen op de arbeidsmarkt tot aan de eeuwwisseling „op zijn minst zal verdubbelen" „Enkele jaren geleden kon men er nog van uitgaan, dat alle aanbod geruisloos door de arbeidsmarkt geabsorbeerd zou worden, ja zelfs dat de toeneming van de participatie van vrouwen niet snel genoeg zou gaan om een wezenlijke bijdrage tot een ontspanning op de arbeidsmarkt te leveren. Thans echter is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Het zou dan ook kunnen zijn dat voor de komende tijd de vraag naar arbeid meer bepalend gaat worden dan het aanbod"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Verdrinking

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken