Bekijk het origineel

Onbevredigende export geeft matte stemming

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Onbevredigende export geeft matte stemming

Kaasriotenngen onveranderd

2 minuten leestijd

ALKMAAR/LEEUWARDEN — Opnieuw hebben de noteringscommissies in Alkmaar en Leeuwarden geen verandering aangebracht in de kaasnoteringen. Het aanbod voor deze week bedroeg rond 6.700 ton. Dat is aanmerkelijk minder dan de geakkordeerde 7,300 ton. Daarbij dient bedacht dat eerder men de 7.300 ton nogal eens heeft overschreden. Overigens toont het wel aan hoe de situatie ook van de kant van de produktie wordt beoordeeld.

De stemming was mat. Dat is niet het minst toe te schrijven aan de onbevredigende export in de afgelopen week. Mogelijk dat in de komende week de export wat zal opleven. Dit vooral doordat die week voor het laatst de extra-restitutie van 60 ct/kg betaald zal worden bij export naar landen in het Middellandse Zeegebied ca.

Nu het weer wat omgeslagen lijkt, begint de binnenlandse afzet zich wat te herstellen.

Er is enig handelsverkeer in boter met de partnerlanden. Dit betekent niet dat er van krapte sprake zou zijn — behoudens Engeland — doch alleen dat de monetaire situatie het attractief maakt met de boter wat te gaan schuiven.

Nu het weer wat is afgekoeld, nemen ook de melkafleveringen weer wat toe. Deze week gingen de ofGciële noteringen voor mager poeder wat omhoog. In de vier weken tot 12 juni was de gemiddelde zuivelwaarde of industriewaarde van de melk ƒ 48,32 per 100 kg met 3,7 procent vet. Vergeleken met de voorgaande 4-weekse periode was dat 26 cent minder. De kaasmelk daalde van ƒ 46,27 tot ƒ 45,43 oftewel met 84 cent. In de week tot 10 juli werd goed 20 procent meer melk direct in consumptie gebracht hetzij in de vorm van drinkmelk of van consumptiemelkprodukten.

Produktiecijfers kaas in tons (CBS), resp. volvet, 40-I- en boter, 4-10 juU 1976: 4920, 2080 en 4854; 6-12 juli 1976: 5264 (-7%), 1856 (+12%) en 5330 (-9%).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Onbevredigende export geeft matte stemming

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken