Bekijk het origineel

Gezin met auto in het water gereden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gezin met auto in het water gereden

Dertien mensen in weekeinde omgekomen

3 minuten leestijd

DEN HAAG — In het afgelopen weekend zijn acht mensMi in het verkeer om het leven gekomen. Vijf mensen hebben het leven verloren door verdrinking, van wie twee bij het zwemmen in de Noordzee.

Een 41-jarige inwoner van Haarlem en zijn 16-jarige zoon zijn zondagavond in hun auto verdronken. De man, de heer N. F. A. Wiggers, was met zijn auto vlakbij zijn buis aan het manoeuvreren, terwijl bij hem in de auto zijn hele gezin zat: zoon van 16, zoon van 12, dochter van 7 en zijn vrouw.

De auto kwam terecht in het water langs de Garenkokerskade. Omwonenden boden onmiddellijk hulp, later geholpen door agenten. Drie van de vijf inzittenden konden op tijd uit de auto worden gehaald. Op de vrouw en het meisje moest kunstmatige ademhaling worden toegepast.

Voor Wiggers en zijn 16-jarige zoon Peter kwam de hulp te laat, zij overleden kort na aankomst in het ziekenhuis, ondanks in de ambulance toegepaste mond-op-mond-beademing.

Een frontale botsing op de Boomstraat in het Limburgse Posterholt tussen een Engelse en een Nederlandse personenwagen heeft zondagmiddag om half vijf het leven gekost van de Engelse militair George Forster (56) uit Sunderland. Negen personen werden gewond onder wie vijf zwaar. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

Zondagavond is de 5-jarige J. M. van Woudenberg uit het Utrechtse Willeskop tijdens het spelen onder ëen passerende auto gelopen. Het meisje was op slag dood. is de 15-jarige R. Stomebrink uit Hilversum bij een ongeluk in het Utrechtse Usselstein om het leven gekomen. De jongeman reed mee in een auto waarvan de chauffeur de macht over het stuur verloor. Een vijftienjarig meisje liep zware verwondingen op. De bestuurder bleef ongedeerd.

Op de Zuidervaart in Stompetoeren (gem. Schemer) heeft zich zomiagmiddag een verkeersongeval voorgedaan, dat het leven heeft gekost aan de 65-jarige P. K. Gons uit Zaandam. De man reed met zijn bromfiets op genoemde weg. Hij werd ingehaald door een auto en op het moment, dat de auto hem zou passeren, is de man naar links uitgeweken, aldus de politie. Hij werd toen aangereden. Op weg naar het ziekenhuis is de man overleden.

De achttienjarige Barteld Postma uit Drachten is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Ureterp met zijn motorfiets verongelukt. Hij haalde een personenauto in die bezig was een inrit op te rijden.

Bij een verkeersongeluk op de Ussellaan in Arnhem is vrijdagmiddag een echtpaar ernstig gewond. De vrouw, de 26-jarige A. J. M. Kooy-Gunsing uit Arnhem, is later in een ziekenhuis overleden. De door haar man bestuurde auto werd aangereden door een vrachtwagen toen deze een andere auto wilde inhalen.

Door auto geschept

In Opheusden is zaterdagmiddag een driejarig meisje bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Vlak bij haar woning rende Teuntje Roelofsen de weg op en werd daar door een auto geschept.

De 63-jarige H. J. de Wit uit Piershil in de Hoeksche Waard is zaterdag aan het einde van de middag bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij werd op de weg Spijkenisse-Nieuw-Beijerland ter hoogte van Hekelingen in zijn personenauto aangereden door een tegenligger die in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor. De politie sluit alcoholgebruik van laatstgenoemde bestuurder niet uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gezin met auto in het water gereden

Bekijk de hele uitgave van maandag 26 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken