Bekijk het origineel

Senator Schweiker tweede man Reagan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Senator Schweiker tweede man Reagan

Running mate gematigd

2 minuten leestijd

LOS ANGELES — Reagan heeft maandag bekend gemaakt dat hij senator R. S. Schweiker van Pennsylvania heeft gekozen ais zijn kandidaat voor het vice-presidentschap mocht hij de republikeinse nominatie winnen.

Schweiker, die in de partij wordt beschouwd als gematigd, was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Reagan, een van de conservatieve leiders van de republikeinse partij, vertrok onmiddellijk na zijn verklaring en weigerde vragen te beantwoorden.

Het is niet duidelijk welke gevolgen de keuze van Reagan zal hebben voor zijn kansen om meer afgevaardigden in Pennsylvania voor zich te winnen. Onder de 103 leden van de afvaardiging van Pennsylvania bij de partijconventie bevinden zich 25 niet-gebonden afgevaardigden.

Reagan omschreef Schweiker als een man, „onafhankelijk in ideeën en optreden, met een achtergrond in het zakenleven en 16 jaar in rijksdienst.

Zowel Reagan als president Ford beweren over genoeg afgevaardigden te beschikken om de nominatie te winnen. Volgens een Associated Press telling heeft Ford 1.095 afgevaardigden achter zich staan en kan Reagan rekenen op 1.025 stemmen. Voor de nominatie zijn 1.130 afgevaardigden vereist.

Naar Witte Huis

Later verklaarde Schweiker bij het aanvaarden van de uitnodiging van Reagan dat diens keuze stoutmoedig en ongekend is en „het leiderschap, de moed en de openheid dramatiseert welke gouverneur Reagan in het Witte Huis zal invoeren".

Schweiker heeft zichzelf altijd als liberaal beschouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Senator Schweiker tweede man Reagan

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken