Bekijk het origineel

Bestemming van Nieuwlandseweg goedgekeurd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bestemming van Nieuwlandseweg goedgekeurd

2 minuten leestijd

MIDDELBURG — De vergadering van de raad van Middelburg was maandagmiddag binnen een uur afgelopen. Eén der belangrijkste agendapunten was de vaststelling van het bestemmingsplan Nieuwlandseweg, waartegen bezwaren zijn ingediend.

De heer W. P. Rentier (SGP) merkte hierbij op, dat zijn fractie instemt met het bezwaar dat de begraafplaats door de bouw van een crematorium zijn karakter als begraafplaats verliest. Daarnaast was hij ook van mening, dat in een eerder stadium tot uitbreiding: zou moeten worden overgegaan.

De heer Rentier vreesde, dat in de toekomst de kans bestaat, dat tot ruiming van de graven zou worden besloten. Hoewel dit wettelijk is toegestaan, blijkt steeds weer dat dit gedurende het leven van verwanten tot grote spanningen en onbehagen moet leiden, aldus de heer Rentier. Overigens heeft alleen de SGP-fractie tegengestemd. Het CDA, dat wel tegen het principebesluit van het crematorium stemde, ging nu akkoord met het bestemmingsplan.

De raad ken akkoord gaan met de aanpassing van het voorzieningsniveau bij het streekvervoer. De heer D. Bogaart (PvdA) acht de bezuiniging begrijpelijk, gezien de financiële situatie. De heer Rentier stemde in met de ministeriële pogingom de zondagsritten terug te brengen. De burgemeester, drs. P. A. Wolters, noemde het echter werken met de bijl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bestemming van Nieuwlandseweg goedgekeurd

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken