Bekijk het origineel

Nicotine-arme sigaretten ook slecht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nicotine-arme sigaretten ook slecht

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Overstappen op een sigaret met minder nicotine is niet zonder meer beter voor de gezondheid.

Dit schrijft de Consumentenbond in het augustusnummer van de Consumentengids. De organisatie heeft deze gegevens overgenomen uit Consumer Reports, het blad van de Amerikaanse consumentenorganisatie, die ze ontleende aan een Engels onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat mensen die overstappen op een nicotine-arme sigaret hun rookgewoonten wijzigen om toch dezelfde hoeveelheid nicotine binnen te krijgen. Ze giian meer roken, roken kortere peukjes, nemen langere trekjes, halen dieper in of houden de rook langer in de longen.

Volgens het blad krijgt men niet alleen evenveel nicotine binnen, maar ook evenveel teer en co (kooln«>noxyde). Wanneer de verhouding nicotine/teer en co in de nieuwe sigaret ongunstiger ligt dan in de' oude, kan men zelfs nog meer teer en fo binnen krijgen dan vroeger.

Gedeputeerde Staten hebben in hun besluit tot weigering van de vergunning overwogen, dat als gevolg van deze zandwinning in dit door de ruilverkaveling Tielenvaard-west voor de landbouw optimaal ingerichte gebied 13 ha uitstekende cultuurgrond blijvend als zodanig aan het agrarisch gebruik zou worden onttrokken

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nicotine-arme sigaretten ook slecht

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken