Bekijk het origineel

Nieuwe topman bij Vredestein benoemd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe topman bij Vredestein benoemd

Nederlandse directie

3 minuten leestijd

UTRECHT — De raad van bestuur van B. F. Goodrich-Europe heeft de heer A. T. N. Grijsen met ingang van gisteren benoemd tot general manager van de algemene produktiedivisie van Vredestein. Bij deze divisie (ongeveer 3000 werknemers) staat, zo wordt gemeld, een drastische reorganisatie voor de deur.

Een sanering die volgens het ministerie van Economische zaken nodig is om Vredestein te redden.

De heer Grijsen is sinds een jaar als marketing-directeur aan Goodrich Europe verbonden. Hij gaat namens de raad van bestuur van Goodrich onderhandelen met het ministerie van economische zaken en de vakbonden over de op stapel staande reorganisatie. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan de voorzitter van de raad van bestuur, aldus een mededeling van Goodrich.

Met Economische zaken is afgesproken dat de positie van de heer Grijsen opnieuw zal worden bezien door het nieuw te benoemen (Nederlandse) management van Vredestein. Deze afspraak vloeit voort uit de recente besprekingen tussen Goodrich en het ministerie.

Goodrich akkoord

De Amerikanen zijn er mee akkoord gegaan de meerderheid in de aandelen (51) procent over te dragen aan de Nederlandse overheid (49 pet) en aan een stichting (2 pet) die de continuïteit van het bedrijf zal waarborgen en de reorganisatie zal begeleiden. Met deze aandelenoverdracht en via de stichting - in het stichtingsbestuur worden twee van de drie plaatsen door Nederlanders bezet - hebben de Nederlanders het weer bij Vredestein voor het zeggen gekregen. De Amerikanen zijn er ook mee akkoord gegaan dat er weer een geheel Nederlandse directie komt. Een woordvoerder van Goodrich verklaarde maandag dat het wellicht niet uitgesloten is , dat de heer Grijsen van de nieuw te benoemen directie deel zal blijven uitma,ken.

Kritiek

In hun brief bekritiseren de O.R.-leden het voornemen van de minister om de frequentie van buslijnen 's avonds en in het weekeinde te verminderen, wanneer minder dan 10 reizigers van die lijn gebruik maken. Deze maatregel is op geen enkele wijze onderbouwd en overigens is niet duidelijk, wat er gebeurt als slechts op bepaalde delen van een lijn minder dan 10 passagiers meerijden, zo schrijven de O.R.-leden.

Verder vinden zij, dat het stellen van een dergelijke norm voorbij gaat aan de kwalitatieve aspecten van het openbaar vervoer. Volgens de O.R.-leden wordt door het ministerie van Verkeer en Waterstaat een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid een bepaalde norm voor kostenbeheersing te stellen. Zij vinden het de moeite waard op het resultaat van deze studie te wachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Nieuwe topman bij Vredestein benoemd

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken