Bekijk het origineel

Snorfietsen beter niet op de wegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Snorfietsen beter niet op de wegen

Consumentenbond en ANWB

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De ANWB en de Consumentenbond zijn na een gezamenlijk onderzoek naar de kwaliteit en de veiligheid van snorfietsen tot de conclusie gekomen, dat de nieuwe snorfiets beter nooit op de weg had kunnen komen. Ze is duur, gevaarlijk, milieu-onvriendelijk en ze verbruikt veel benzine. De resultaten van dit onderzoek zijn te vinden in de Consumentengids van augustus.

De organisaties hebben de twee merken die in de handel zijn onderzocht en stelden vast dat de prijzen niet veel onderdoen voor gewone lichte bromfietsen. Ook merkte men op dat bij één der beide merken de topsnelheid 26 kilometer per uur was.

Het rijden op de snorfiets was volgens de organisaties geen onverdeeld genoegen. Bepaald gevaarlijk zijn de gedragingen bij sterk afremmen. Het achterwiel kan van de grond komen. De actieradius is zeer beperkt. De motortjes van de snorfietsen produceren onder normale omstandigheden minder geluid dan die van lichte bromfietsen, maar de luchtverontreiniging is niet veel minder", aldus de Consumentengids.

Reactie

Reactie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat: Minister Westerterp heeft steeds gezegd het verstandig te vinden toch een valhelm te dragen bij het berijden van een snorfiets, al is de helm voor dit vervoermiddel niet verplicht. Opvoeren van een snorfiets is veel moeilijker, maar het is technisch onmogelijk dit geheel uit te sluiten. De snorfiets is hoofdzakelijk bedoeld voor hen, die geen valhelm willen of kunnen dragen. De conclusies zijn overigens geheel voor rekening van de organisaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Snorfietsen beter niet op de wegen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken