Bekijk het origineel

Kort geding: zwembad open op zondag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kort geding: zwembad open op zondag

2 minuten leestijd

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG — Circa 30 bewoners hebben besloten een kort geding aan te spannen tegen het raadsbesluit van de gemeenteraad om het zwembad op zondag gesloten te houden. In juni is de raad akkoord gegaan met een voorstel om het zwembad op zondag dicht te houden om economische motieven. Volgens dit besluit is het niet nodig om het bad op zondag open te houden voor een beperkt aantal mensen dat op zondag wil zwemmen.

Een woordvoerder van hen die het kort geding hebben aangespannen betitelt het raadsbesluit als "natte vingerwerk". Volgens hem hebben tijdens de raadsdebatten religieuze motieven wel degelijk een rol gespeeld en dienen de financiële motieven alleen maar om de Zondagswet te omzeilen. De Zondagswet zegt dat een gemeente alleen om religieuze motieven geen zondagssport of -recreatie mag verbieden. Volgens hen is er op de andere zes dagen dat het bad open is vaak ook bijna niemand in het water. De zwemmers menen dat de gemeente een oneigenlijk gebruik heeft gemaakt van zijn bevoegdheden.

Tijdens het kort geding - aanstaande donderdag - eisen ze openstelling van het bad op zondag van 2 tot 5 uur voor een bepaalde proefperiode. Als inderdaad blijkt dat er zwaar geld bij moet, zou de zaak opnieuw moeten worden bekeken. Wellicht zou men op zondag met vrijwilligers kunnen werken, zo opperen de eisers.

De gemeente Bunschoten/Spakenburg kon maandagmiddag nog geen reactie geven op de eisen van de zwemmers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kort geding: zwembad open op zondag

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken