Bekijk het origineel

Aanslag op Ecevit mislukt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aanslag op Ecevit mislukt

1 minuut leestijd

NEW YORK — De Turkse oppositieleider Ecevit is maandagavond in New York ontsnapt aan een moordaanslag. Een 40-jarige Griek richtte in het Waldorf Astoriahotel een geladen pistool op de Turkse politicus. De man, die Ecevit tot op een meter afstand had weten te benaderen, werd echter door veiligheidsagenten overmeesterd voordat hij kon schieten. Als regeringsleider gelastte Ecevit in 1974 de Turkse invasie op Cyprus.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Kissinger heeft Ecevit na afloop van het incident opgebeld en hem gefeliciteerd. Ecevit, leider van de Turkse Republikeinse Volkspartij sprak in het hotel voor een gehoor van ongeveer 600 Amerikanen van Turkse herkomst. Buiten demonstreerden naar schatting 1500 Grieks-Cyprioten. Vijf van de demonstranten werden wegens wangedrag door de politie gearresteerd. Een groepje betogers, onder wie de man met het pistool, wist echter het hotel binnen te komen. Volgens een Turkse woordvoerder zou een Griekse vrouw hebben geroepen: "Schiet hem dood".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Aanslag op Ecevit mislukt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 27 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken