Bekijk het origineel

EEG eensgezind naar zeerechtconferentie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

EEG eensgezind naar zeerechtconferentie

Zo nodig Europese visserijzones

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De regeringsn van de negen lidstaten van de Europese Gemeenschap zijn dinsdag een gezamenlijk standpunt overeengekomen voor de zeerechtconferentie van de Verenigde Naties die volgende week in New York van start gaat.

Dit is dinsdag in Brussel vernomen van functionarissen die aanwezig waren bij een vergadermg achter gesloten deuren van de ministers van buitenlandse zaken van de EEG landen.

Voorts werd gezegd dat is besloten om binnen EG verband zelf maatregelen te nemen wanneer de conferentie in New York geen oplossing vindt voor de uitbreiding van de visserijgrenzen tot 200 mijl uit de kust.

Eerder al hebben onder andere de Verenigde Staten eenzijdig besloten hun visserijgrenzen te verleggen naar 200 mijl, zonder een uitspraak van de conferentie af te wachten.

Een woordvoerder van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EG, noemde het bereiken van een gezamenlijk EG-standpunt een doorbraak in de samenwerking tussen de regeringen van de EG-lidstaten hij zei dat de diverse regeringen tot nu toe alleen hadden getracht hun standpunten te coördineren op de conferentie zelf, wat niet altijd succes had.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

EEG eensgezind naar zeerechtconferentie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken