Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regio-snippers

3 minuten leestijd

<br />

ASSEN — Dagelijks heeft de provincie Drenthe vier man ,,in het veld" om de aan botulisme gestorven dieren op te sporen. Bovendien heeft provinciale waterstaat twee man beschikbaar die op afroep het veld in kunnen. De controle geschiedt allen op plaatsen waarvan bekend is, dat er botulisme voorkomt, zoals op het Zuidlaardermeer.

ERMELO — De heer en mevrouw Stap-De Jong, aan de Sophialaan 22 hopen 29 juli hun gouden bruiloft te vieren. 

BOSKOOP — Burgemeester G. W. Baron van Dedem heeft aan de pensioenraad in Heerlen om keuring voor eventuele vervroegde pensionering gevraagd. Dit op advies van zijn arts en wegens zijn gezondheidstoestand. Een en ander is dinsdag door het college van B en W van Boskoop meegedeeld. De heer Van Dedem is al sinds februari van dit jaar met ziekteverlof. 

BUREN — Waarschijnlijk met de gedachte, „Iedereen is toch op vakantie en het gemeentebestuur heeft het toch te druk met belangrijke zaken", heeft men een doorgang geslagen in een historische muur. Het betreft de muur van de eens zo prachtige overtuin van het voormalige weeshuis. Het gat is geslagen door de bewoners van het aangrenzende pand, zodat men een vrije uitgang heeft. Terwijl er slechts enkele meters verderop door de gemeente een keurige uitgang was aangebracht. Tijdens de constatering van het feit was er niemand van het gemeentebestuur voor commentaar bereikbaar.

Door de vakanties bevonden zich geen personen in het gebouw. De „J. P. Heije Stichting" is een internaat voor ongeveer tweehonderd debiele kinderen. De brandweer van Renkum had het vuur na ongeveer een uur onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

HOOGMADE — Dinsdagavond is de bijna twee jaar oude Sjaakje Rooijakker uit Leiden dood aangetroffen in een sloot in Hoogmade (gem. Woubrugge). Zijn ouders verbleven daar met vakantie in een caravan. 

OOSTERBEEK — Een felle brand heeft dinsdagmiddag een vleugel van de ,.Prinses Irene School" vrijwel geheel in de as gelegd. De schade aan het gebouw en de pas vernieuwde inventaris raamt de directie van de „J. P. Heije Stichting", waartoe de school behoort, op ongeveer een miljoen. 

Door de vakanties bevonden zich geen personen in het gebouw. De „J. P. Heije Stichting" is een internaat voor ongeveer tweehonderd debiele kinderen. De brandweer van Renkum had het vuur na ongeveer een uur onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 

ROTTERDAM - Het abonnement voor tram, bus en metro in Rotterdam wordt ongekend populair. Sinds de invoering van het zóne-tarief in 1974 is het aantal vaste RET-klanten meer dan verdubbeld. In het eerste kwartaal van dit jaar nam het aantal wéekabonnementhouders in vergelijking met dezelfde periode van 1973 toe met 81 procent. 
De verkoop van maandabonnementen steeg met 118 procent en de groep houders van jaarabonnementen groeide met meer dan 400 procent. 

SLIKKERVEER — Het bestuur van het Hervormd Comité heeft gemeend er goed aan te doen nogmaals in de gemeente een inzameling te houden voor de getroffen polioslachtoffers van Staphorst. In de bijeenkomst van woensdag 21 juli, waarin voorging, de plaatselijke predikant uit Staphorst ds. P. J. Dorsman, werd deze collecte gehouden en leverde een bedrag op van ƒ 1588,—. 

ZOETERMEER — Na een langdurige ziekte is in de leeftijd van 66 jaar overleden de heer A. van der Spek, oprichter van de firma Gebr. Van der Spek, thans Van der Spek BV. Dank zij zijn krachtige inzet is dit bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid met vestigingen over het gehele land. 
De begrafenis heeft morgenmiddag om 15.30 uur plaats na een rouwdienst in de Geref. kerk aan de Stationsstraat, welke om 14.30 uur begint. 

ZWARTEWAAL - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn uit een geparkeerde auto in de Zalmlaan in Zwartewaal twee tassen gestolen waarin een potje zat met 100 gram Thalium en een tube met ditzelfde rattengif in pastavorm. Het potje is van glas en heeft een rood metalen deksel.
De rijkspolitie in Dordrecht waarschuwt dat dit gif levensgevaarlijk is. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken