Bekijk het origineel

Eindhovenaren „mysterieus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eindhovenaren „mysterieus" wakker geknald

1 minuut leestijd

EINDHOVEN — Woensdagmorgen even voor half vijf zijn vele inwoners van de agglomeratie Eindhoven wakker geschrokken van een enorme knal.

Onmiddellijk daarna werden zowel de politie als de brandweer overstelpt met honderden telefoontjes. Waardoor de knal, die zelfs tot in Helmond werd gehoord, werd veroorzaakt is nog niet achterhaald.

Een woordvoerder van de vliegbasis Eindhoven, waar ook vele telefoontjes binnenkwamen, zegt dat waarschijnlijk een formatie buitenlandse vliegtuigen de geluidsbarrière heeft doorbroken. Deze opvatting wordt niet gedeeld door de Eindhovense brandweer. Een woordvoerder daarvan vergelijkt de knal met het geluid van een zware explosie.

Omstreeks half tien vanmorgen werd opnieuw een knal gehoord, ditmaal iets zachter dan de eerste knal. Ook daarvan is de oorzaak nog niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Eindhovenaren „mysterieus

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken