Bekijk het origineel

Bewakingdienst op Sch iphol bewapend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bewakingdienst op Sch iphol bewapend

Justitie verleent vergunning

2 minuten leestijd

SCHIPHOL — Het eigen bewakingskorps van de NV luchthaven Schiphol, op de luchthaven bekend als de luchthavenpolitie, zal binnenkort worden bewapend. Het ministerie van Justitie heeft na jarenlang overwegen kort geleden deze beslissing genomen. Dit heeft de heer G. de Boer, hoofd van het korps luchthavenpolitie woensdagochtend verklaard.

Binnenkort hoopt de leiding van de luchthavenpolitie beslissingen te kunnen nemen over de opleiding van de bij het korps in dienst zijnde agenten over

Onderzoek toont aan:
de keuze van het te dragen wapen: een pistool of revolver. De heer De Boer verklaarde dat in maart 1977 de opleidingen voltooid zouden kunnen zijn. Het korps luchthavenpolitie telt 115 man, vanwie er 105 dan een wapen zullen dragen.

Kostenaspect

Die kosten van de aanschaf van de wapens en de opleidingen, die de heer De Boer ruwweg schatte op tachtigduizend gulden, komen voor rekening van de NV Luchthaven Schiphol. De heer De Boer stelde nadrukkelijk dat de waj)envergunning door het ministerie van Justitie is verleend omdat de bij het particuliere korps luchthavenpolitie werkzaam zijnde agenten, tevens onbezoldigd ambtenaar zijn van de rijkspolitie. Voor het gebruik van de wapens geldët) dan ook de zelfde regels als voor de^gewone politie. Het hoofd van het korps rijkspolitie dienst luchtvaart is bovendien nauw betrokken bij het toezicht op de opleidingen.

Het korps luchthavenpolitie is aan drie verschillende instanties verantwoording schuldig. In de eerste plaats aan de havenmeester ven de luchthaven Schiphol. In de tweede plaats aan het hoofd van de rijkspolitie dienst luchtvaat, en in de derde plaats aan de burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, onder wie Schiphol ressorteert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Bewakingdienst op Sch iphol bewapend

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken