Bekijk het origineel

Rode Kruis mag kamp bij Beiroet weer niet binnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rode Kruis mag kamp bij Beiroet weer niet binnen

Gerucht over Syrisch-Palestijns akkoord

2 minuten leestijd

BEIRO.ET — Het internationale Rode Kniiscomité heeft zijn woensdag voorgenomen evacuatie van gewonden uit het bij Beiroet gelegen Palestijnse kamp Tel Zaatar afgelast omdat sommige rechtse militaire ofücieren zich niet bij een staakt het vuren wilden neerleggen.

De Arabische bemiddelaar Hassan Sabri el Kholi, die dit woensdag bekendmaakte, zei dat drie prominente rechtse leiders zich schriftelijk met een bestand akkoord badden verklaard. Officieren van de rechtse troepen die het kamp belegeren weigerden echter hun medewerking omdat zij naar hun zeggen geen instructies voor het bestand hadden ontvangen. Kholi toonde zich verontwaardigd over dit gebrek aan medeterking. Hij zei dat president Franjieh, de falangistische partijleider Gemayel en de leider van de nationale liberale partij, Sjamoen hun handtekening onder een bestandsakkoord hadden gezet.

Beleg gaat door

Een van de weigerachtige officieren die het beleg van Tel Zaatar leidt is majoor Foead Malek. Deze heeft bij herhaling laten weten dat hij niets voelt voor een staakt het vuren zolang het kamp zich niet heeft overgegeven. Andere officieren willen dat eerst het hele kamp wordt ontruimd voordat de gewonden hulp krijgen.

In Damascus is woensdagavond door premier Jalloed van Libië bekendgemaakt dat Syrië en de Palestijnse leiders een akkoord hebben bereikt over beëindiging van hun confrontatie in Libanon. De Libische premier legde deze verklaring af na een vergadering in Damascus met een Palestijnse delegatie uit Beiroet en vertegenwoordigers van de Syrische regering.

De delegatie, onder leiding van het hoofd van de politieke afdeling van de PLO, Faroek Kaddoemi, was recentelijk vijf dagen in de Syrische hoofdstad, om een akkoord met Syrië op poten te zetten. Zij ging daarna naar Beiroet terug om ruggespraak met de PLO-leiders te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rode Kruis mag kamp bij Beiroet weer niet binnen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken